În luna septembrie 2023, pe Nertflix a avut premiera seriei documentar Flavors of Romania. Charlie Ottley, un britanic îndrăgostit de meleagurile românești, a surprins, din nou, frumusețea țării noastre într-o serie ce prezintă diferite zone din România, dar și specificul culinar, între altele. Printre locurile careau atras atenția străinilor se numără și stațiunea Colibița.
Citește și: Mierea vegană, care nu e produsă de albine, se pregătește să înlocuiască mierea tradițională până în 2034
Acest loc de poveste din România, devenit vedetă pe Netflix, este o stațiune spectaculoasă, aflată în județul Bistrița Năsăud. stașiunea Colibița a fost promovată de Charlie Ottley, producătorul englez îndrăgostit de peisajele pitorești din țara noastră, în cel mai nou sezon din „Flavors of Romania”. Imaginile au făcut înconjurul lumii și i-au cucerit pe străini.
„Ziua de astăzi este o mare descătușare pentru mine și pentru echipa mea, la capătul a mai mult de un an de când am pornit la drum pentru realizarea acestui nou sezon. A fost greu, dar a meritat. După toți acești ani România încă mă surprinde, de cele mai multe ori într-un mod foarte plăcut.
Avem tradiții, cultură gastronomică, costume unice, peisaje care-ți taie respirația și oameni cu povesti fascinante. Filmările au fost realizate în premieră cu un anumit tip de drone. Pe lângă noi locuri vizitate, am căutat să și revin în anumite decoruri în care am mai fost, tocmai pentru a vedea cum au evoluat sau involuat în ultimii ani. A durat mai mult decât ne-am așteptat, însă m-am bucurat, mai ales că România este o țară a tuturor celor patru anotimpuri”, declara Charlie Ottley, la premiera seriei documentar, citat de cancan.ro.
Citește și: Noile reglementări Meta: minorii nu mai pot primi mesaje private de la străini pe Instagram și Facebook
Colibița este un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit și „Marea de la Munte”. Lacul Colibița are o suprafață de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri și este situat la o altitudine de 900 de metri.
Stațiunea Colibița se afla în urmă cu ani de zile pe locul lacului cu același nume. Însă, în anul 1979 s-a hotărât strămutarea satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii.