- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Locul din România în care un teren se cumpără cu un leu pe metru pătrat. Cătunul din țară care a fost lăsat de izbeliște

27 Jun, 13:07 • Cornel Ghimeșan
România, țara nimănui! Pentru cei ce nu știu, în județul Prahova, la o altitudine de 900 de metri se găsește cătunul uitat de lume unde nu sunt necesari mai mult de câțiva lei pentru a cumpăra o casă. Ai mai jos toate detaliile.
Locul din România în care un teren se cumpără cu un leu pe metru pătrat. Cătunul din țară care a fost lăsat de izbeliște

Este cât se poate de adevărat, dar și de trist! În județul Prahova, la o altitudine de 900 de metri se găsește cătunul lăsat de izbeliște, acolo unde se pot cumpăra terenuri cu doar un leu pe metru pătrat.

Te-ar putea interesa și Satul din România care a primit titlul de „Best Tourism Village”! Ceremonia a avut loc în Arabia Saudită

Românii care iubesc zona de munte ar putea să își construiască foarte ușor o casă de vacanță sau să cumpere o locuințe pentru o sumă foarte mică.

Autoritățile au decis să abordeze cele mai mici prețuri imobiliare posibile, totul pentru a se asigura că Gresia nu va dispărea definitiv de pe harta demografică, în următorii ani.

În prezent, mai toți românii încearcă să obțină credite bancare la casă pe 30 de ani și abia reușesc să plătească ratele pentru locuințele în orașe mari, însă satele sunt tot mai goale, sate în care poți trăi, poate, mai fericit decât în aglomerația din marile orașe.

Migrarea și-a spus accentul, motiv pentru care zonele urbane sunt în prim plan când vine vorba de locuit, însă, din păcate, românii au uitat că fericirea s-a născut la sat.

În această situație se află satul Gresia din Muntenia, situat în partea de nord-este a județului, în Subcarpații de Curbură. Recensământul din 2002 avea o populație de 8 locuitori, iar cel din 2021 rămăsese unul singur.

Apoi, în anul 2022, casele în care de mult se auzeau râsete de copii și plânsete de bebeluși au rămas pustii și ale nimănui.

România are zone splendide, uitate în paragină

Este clar și vizibil faptul că tinerii au ales să se stabilească în marile orașe ale țării, pentru că aici sunt și posibilitățile cele mai mari, însă s-au rupt de tradiții și părinți, în speranța unui loc de muncă bun și un trai decent.

Gresia, uitată parcă, nu avea ce să le ofere, mai ales în era în care tehnologia este în floare. Gresia nu a avut niciodată electricitate, chiar dacă pare o afirmație ireală.

Se pare că autoritățile au considerat de cuviință că lumina vine doar de la Dumnezeu. Și totuși, pentru doi-trei oameni care locuiau acolo, deranjul era destul de mare, iar ei prea bătrâni pentru a-și schimba viața, conform Bugetul.ro.

Fără lumină, televizor, telefon mobil, laptop, și nu mai vorbim și de internet, deci, cine ar putea locui acolo?

Dacă locuitorii nu aveau nici lumină, despre gaz nici nu mai vorbim. Cine ar putea locui într-un sat în care nevoile de bază nu ar putea fi îndeplinite?

Te-ar putea interesa și Un sat din România a fost șters de pe fața pământului în doar 3 zile. Motivul pentru care toți locuitorii au fost evacuați de urgență

Chiar și așa, cătunul încă așteaptă pași noi pe pământul curat, deci, dacă un afacerist dornic ar dori să facă un resort de vacanță, departe de tot ce înseamnă gălăgie și tehnologie, ar putea da lovitura.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult