- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lotul României, cel mai puţin valoros de la EURO 2024! Ce șanse au tricolorii să câștige turneul final

12 Jun, 19:40 • Adrian Popovici
România cel mai puțin valoros lot de la EURO 2024. Statisticile arată că jucătorii români au o valoare de piață de doar 91 de milioane de euro.
Lotul României, cel mai puţin valoros de la EURO 2024! Ce șanse au tricolorii să câștige turneul final

La EURO 2024, echipa națională de fotbal a României se află într-o poziție cu adevărat complicată. Cu o valoare pe piața transferurilor estimată la 91 de milioane de euro, lotul României este cel mai puțin valoros dintre toate echipele participante la turneul final. O analiză comparativă a valorilor loturilor arată că Albania și Slovacia, adversarele din Grupa E a României, se situează semnificativ peste tricolori, având loturi evaluate la 139, respectiv 161 de milioane de euro, transmite News.ro.

În contextul acestor cifre, este evident că România se confruntă cu provocări semnificative înaintea EURO 2024. Belgia se evidențiază prin valoarea sa de pe piața transferurilor, având un lot evaluat la impresionanta sumă de 669 de milioane de euro. În același timp, jucătorii Ucrainei sunt cotați la 534 de milioane de euro, indicând o prezență puternică în rândul marilor echipe internaționale.

Clasamentul valorii loturilor este dominat de Anglia, cu o valoare de 1,69 miliarde de euro, urmată strâns de Franța, cotată la 1,41 miliarde de euro, și de Portugalia, ale cărei jucători sunt evaluați la 1,22 miliarde de euro. Aceste cifre impresionante subliniază puterea și prestigiul echipelor de top din Europa.

Care este cea mai tânără echipă de la EURO 2024?

Potrivit Observatorului European al Fotbalului (CIES), vârsta medie a jucătorilor din loturile naționale joacă un rol semnificativ în dinamica competițiilor. În acest sens, România se clasează pe locul 15, cu o medie de 27,4 ani, în timp ce Scoția reprezintă cea mai în vârstă echipă, cu o medie de 28,8 ani. În contrast, Scoția deține și recordul pentru cea mai tânără echipă, cu o medie de 25,8 ani.

Mai trebuie precizat și că în lotul Românei pentru EURO 2024 este format din 73% din jucători proveniți din alte campionate. Acest lucru indică o expunere semnificativă la nivel internațional a jucătorilor tricolori, ceea ce poate fi un avantaj sau o provocare, în funcție de modul în care este gestionat de către antrenor și staff-ul tehnic.

În acest context, la care se adaugă istoricul tricolorilor, România are o șansă de doar 0,5% de a câștiga EURO 2024, clasând naționala pe locul 20 în lista favoritelor, înaintea Sloveniei, Slovaciei, Albaniei și Georgiei, conform Opta Analyst.

„România va trebui să își inverseze istoria turneului pentru a progresa. Rata de doar 6% de victorii în meciuri la Euro (o victorie din 16) este cea mai scăzută dintre toate echipele care au participat la mai multe turnee. De asemenea, are cel mai mic raport goluri pe meci (0,63) dintre toate națiunile care au jucat mai mult de 10 meciuri la turneul final, marcând doar 10 goluri în 16 meciuri. Este una dintre cele cinci echipe, alături de Slovenia, Slovacia, Albania și Georgia, care au o șansă de 0,5% sau mai mică de a câștiga turneul”, mai explică specialiștii.

Lotul României la EURO 2024
Lotul României la EURO 2024

Te-ar putea interesa și: Condiții de călătorie în Germania în iunie 2024: Euro 2024, vacanţe şi controale suplimentare

Care este lotul pe care România îl trimite la EURO 2024?

Portari:

  1. Florin Niță
  2. Horațiu Moldovan
  3. Ștefan Târnovanu

Fundași:

  1. Andrei Rațiu
  2. Vasile Mogoș
  3. Radu Drăgușin
  4. Bogdan Racovițan
  5. Adrian Rus
  6. Ionuț Nedelcearu
  7. Andrei Burcă
  8. Nicușor Bancu

Mijlocași:

  1. Deian Sorescu
  2. Marius Marin
  3. Alexandru Cicâldău
  4. Răzvan Marin
  5. Nicolae Stanciu
  6. Adrian Șut
  7. Darius Olaru
  8. Dennis Man
  9. Valentin Mihăilă
  10. Ianis Hagi
  11. Florinel Coman

Atacanți:

  1. Denis Drăguș
  2. George Pușcaș
  3. Denis Alibec
  4. Daniel Bîrligea

Citește și: Singura bere care poate fi consumată la Campionatul European de Fotbal 2024. Cât trebuie să dea fanii pentru ea

Tags: