- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Lovitură uriașă în retail. Auchan își vinde sute de magazine din Estul Europei

24 Oct, 18:49 • Bugiu ⁠Ana Maria
Auchan a anunțat intenția de a vinde sute de magazine din Europa de Est, inclusiv din Rusia și Ungaria, ceea ce va afecta mii de angajați. Retailerul a promis că angajații vor putea fi preluați de alte companii, în timp ce negocierile pentru vânzarea filialei din Rusia sunt în fază avansată.
Lovitură uriașă în retail. Auchan își vinde sute de magazine din Estul Europei

Auchan, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața din Europa de Est, a anunțat recent o decizie majoră: intenționează să vândă sute de magazine din această regiune. Această mișcare va avea un impact uriaș asupra mii de angajați, dar compania a promis că aceștia vor putea fi preluați de alte firme, dacă doresc, potrivit știripesurse.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Auchan își sărbătorește majoratul. Lansează reduceri incredibile pentru clienți!

Conform unor informații publicate de portalul de investigații La Lettre și preluate de AFP, Auchan, care rămâne una dintre puținele companii franceze active în Rusia, se află în negocieri avansate pentru vânzarea filialei sale din această țară. Se pare că retailerul a găsit un cumpărător local și ar putea semna un contract în următoarele săptămâni, dar vânzarea va necesita și aprobarea autorităților ruse.

În prezent, Auchan are aproximativ 28.000 de angajați și 230 de magazine în Rusia, iar vânzarea acestora vine ca răspuns la presiunea internațională, mai ales după ce compania a fost criticată de oficialitățile ucrainene pentru continuarea operațiunilor în Rusia în urma invaziei din Ucraina. Deși Rusia reprezintă o parte semnificativă din cifra de afaceri a grupului, estimată la peste 3 miliarde de euro, vânzările din această țară și Ucraina au scăzut cu 4,2% în ultimul an.

În plus, Auchan plănuiește să se retragă și din Ungaria, unde deține 24 de magazine. Aceasta se aliniază cu strategia premierului Viktor Orban, care a impus măsuri ce favorizează companiile locale, inclusiv o taxă de 4,5% pe cifra de afaceri a marilor lanțuri de distribuție străine.

În România, Auchan operează peste 430 de magazine, incluzând hipermarketuri și magazine de ultra-proximitate, și a raportat o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde de euro în 2023. Această decizie de vânzare a magazinelor din Europa de Est marchează o etapă destul de importantă în adaptarea Auchan la provocările economice și politice actuale din regiune.

Te-ar mai putea interesa și: Auchan dă lovitura. Crește cu 40% recompensele pentru ambalajele reciclate!