- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mai ai această monedă din ’80 acasă? Poți face cu ea o adevărată avere

31 May, 09:03 • Adrian Popovici
Un român scoate la vânzăre pe OLX o monedă rară cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Acesta cere 6.000 de lei pentru acest obiect de colecție.
Mai ai această monedă din ’80 acasă? Poți face cu ea o adevărată avere

Comerțul în mediul online a deschis porțile pentru o gamă largă de produse, inclusiv pentru monedele de colecție. Prin intermediul internetului, pasionații de numismatică, dar și investitorii, au acum acces la o piață globală. Pe platformele de specialitate, o monedă din anii ’80 a ajuns să se vândă cu o sumă incredibilă, notează Playtech.

Internetul a deschis noi căi de vânzare a produselor, iar colecționarii pot achiziționa obiectele dorite din orice colț al lumii, fără a fi limitați de distanțele geografice. Dacă o monedă este veche și rară sunt șanse mari ca această să fie la mare căutare în rândul pasionaților de numismatică. Tocmai de aceea, unele dintre ele sunt vândute pe internet la prețuri uluitoare.

Interesul din ce în ce mai ridicat pentru monedele vechi reflectă o apreciere tot mai mare a istoriei. De această dată, o monedă cu chipul Reginei Elisabeta a II-a a fost scoasă la vânzare pe Olx.ro. Ei bine, vânzătorul cere 6.000 de lei pentru acest obiect de colecție, însă spune că este dispus să mai negocieze. Mai precis, este vorba despre o liră sterlină din anul 1985. Același vânzător mai are câteva monede scoase la vânzare, însă nu a afișat niciun preț pentru acestea.

Monedă cu regina Elisabeta a II-a
Monedă cu regina Elisabeta a II-a

Te-ar putea interesa și: Leul românesc are o origine surprinzătoare. Care este legătura dintre moneda națională și cea mai puternică valută a lumii

Cum alegem o monedă de colecție?

Cei care vor să cumpere o monedă de colecție trebuie să știe că trebuie să fie atenți la câteva detalii. Înainte de a face o astfel de achiziție, este recomandat să cercetați atent atât moneda, cât și vânzătorul. Utilizați resursele pe care le aveți la îndemână, cum ar fi cataloagele numismatice, dar și recenziile altor cumpărători. Din nefericire, evaluarea stării reale pe care o are o monedă poate fi dificilă doar pe baza imaginilor. În plus, descrierile pot fi incomplete sau înșelătoare.

De asemenea, este indicat să solicitați întotdeauna certificate de autenticitate și, dacă este posibil, consultați un expert pentru o verificare suplimentară, mai ales dacă moneda pe care o doriți este foarte scumpă. Puteți verifica chiar politica de returnare a vânzătorului. O politică de returnare clară și echitabilă oferă un nivel suplimentar de siguranță pentru cumpărător.

Cu siguranță, majoritatea dintre noi am auzit despre câți bani se câștigă din vânzarea de monede vechi și rare. Există mulți colecționari care le caută pentru a le adăuga la colecțiile lor. Ba chiar sunt dispuși să ofere sume importante de bani pentru achiziționarea lor, chiar și zeci de mii de lei.

În ceea ce privește o monedă veche, acestea pot avea o valoare istorică aparte sau sentimentală. Tocmai de aceea pot fi extrem de valoroase în ochii unor persoane. Dacă a fost emisă într-o perioadă istorică semnificativă sau în cantități limitate sunt șanse mari să fie căutată de către pasionații din domeniul numismaticii.

Citește și: Suma colosală cu care se vinde o monedă cu chipul Regelui Ferdinand I din 2019. Dacă o ai pe acasă, poți deveni bogat peste noapte