- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Marcel Boloș face anunțul așteptat de toți pensionarii: ”Cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plății tuturor pensiilor calculate și majorate vor ajunge astăzi în conturile Casei de Pensii”

29 Aug, 15:52 • Russo George
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat joi că Ministerul Finanțelor a efectuat cel mai mare transfer de fonduri din istoria recentă a României, asigurând astfel plata pensiilor majorate pentru toți pensionarii din țară.
Marcel Boloș face anunțul așteptat de toți pensionarii: ”Cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plății tuturor pensiilor calculate și majorate vor ajunge astăzi în conturile Casei de Pensii”

„Am făcut plata pentru ca seniorii României să primească pensiile majorate,” a declarat Boloș, subliniind importanța sustenabilității în gestionarea cheltuielilor publice.

Ministrul a precizat că a fost informat de conducerea Trezoreriei Statului că suma de 11,6 miliarde de lei a fost deja transferată în conturile Casei Naționale de Pensii Publice.

„Diferența de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistență socială,” a adăugat el, confirmând că fondurile sunt destinate plății tuturor pensiilor calculate și majorate.

Boloș a mulțumit echipelor din ANAF, departamentul de buget și Trezoreria Statului pentru eforturile lor în gestionarea fondurilor publice și asigurarea resurselor necesare pentru aceste plăți.

„Le mulțumesc colegilor din ANAF care atrag resursele necesare, departamentului de buget pentru gestionarea deschiderilor de credite bugetare și colegilor din Trezoreria Statului, pentru gestionarea fluxurilor și plăților la nivelul statului,” a spus ministrul.

Marcel Boloș: ”Le urez mult spor celor implicați, astfel încât cei 3,8 milioane de pensionari să primească drepturile cuvenite”

Pasul următor, conform lui Boloș, este ca reprezentanții Casei Naționale de Pensii să ducă la Trezoreria Municipiului București dispozițiile de repartizare către teritoriu, astfel încât pensionarii să înceapă să primească banii începând cu 1 septembrie.

„Le urez mult spor celor implicați de la Casa Națională de Pensii, precum și reprezentanților Poștei, astfel încât cei 3,8 milioane de pensionari care au așteptat atâția ani corectarea inechităților să primească drepturile cuvenite. Cu respect pentru seniorii României!” a concluzionat Boloș.

Citește și: Septembrie vine cu salarii mai mari. Cine sunt românii care se vor bucura de banii în plus