5 alimente care se strică repede. Înainte să cumpărați orice produs din comerț, asigurați-vă că vă face bine și că vă deteriorează sănătatea.
Ouăle fierte tari
Ouăle sunt bune doar dacă le faceți voi acasă. Cele fierte tari ar trebui consumate în cel mult o săptămână de la depozitarea în frigider. Altfel, ele pot avea bacterii precum salmonella sau listeria și pot exista și pe coajă, de aceea e bine să eliminăm cojile înainte de consum.
Mezelurile feliate
Le poți tine în frigider circa trei zile pe cele vrac, iar mezelurile ambalate în vid rezistă până la cinci zile după ce le deschizi.
Pepenele roșu tăiat
Ca să faci un pepene roșu să reziste mai mult nu trebuie să-l tai dacă nu ești sigur că-l consumi în câteva zile. Dacă e întreg poate avea o durată de viață lungă în frigider, însă altfel se strică rapid. Odată tăiat apa se pierde din pulpă și dispare și aroma și dulceața. În magazin, un pepene roșu copt rezistă până la câteva săptămâni, iar în frigider rezistă trei – patru zile, dacă bucățile tăiate sunt ținute într-un recipient ermetic.
Pește la conservă
Ai crede că peștele la conservă rezistă ani. Da, dar odată ce ai deschis conserva lucrurile se schimbă complet. Expui pește la aer, bacterii și reacții enzimatice, iar durata de conservare scade la doar câteva zile, potrivit CSID.
Varza kale
Tulpinile de varză rezistă în frigider doar trei zile și, de regulă, e bine să fie ținute într-un pahar cu apă ca să se menține proaspete. Cei mai mulți oameni țin varza kale în sertarul de fructe și legume, dar acolo începe să se înmoaie și își pierde rapid proprietățile.