- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Medicamentele pe care să nu le consumi sub nicio formă după ce ai băut cafea. Efectele negative care îți pot da sănătatea peste cap

11 Aug, 21:40 • Cornel Ghimeșan
Atunci când iei medicamente e important să ții cont de anumite reguli pentru a nu-ți da organismul peste cap și pentru a le permite să-și facă efectul.
Medicamentele pe care să nu le consumi sub nicio formă după ce ai băut cafea. Efectele negative care îți pot da sănătatea peste cap

Spre exemplu, medicamentele trebuie evitate obligatoriu după ce bei cafea. Sau cafeaua trebuie evitată atunci când iei medicamente. Există posibilitatea să nu-și mai facă efectul și, de asemenea, pot apărea simptome neplăcute.

Medicamentele pe care să nu le consumi după cafea

Specialiștii spun că sunt multe pastile pe care nu avem voie să le consumăm după ce am băut cafeaua de dimineață. Graful de eficiență poate fi afectat într-o mare măsură și pot să apară și tulburări.

Cafeaua are capacitatea de a accelera procesul deplasării alimentelor prin sistemul digestiv, iar acest lucru afectează tratamentul. În plus, medicamentele pot să schimbe ritmul în care sunt absorbite în fluxul sanguin. Cercetătorii au studiat această problemă, iar organismul este, într-adevăr, afectat.

„Afectează în mod semnificativ absorbția, distribuția, metabolismul și eliminarea multor medicamente”, au spus specialiștii, confrom health.com.

Citește și Metoda la care să apelați pentru ca alimentele să reziste mai mult timp. Trucurile la care apelează și marii bucătari

Printre alimentele care trebuie evitate atunci când bem cafea se numără cele pentru glanda tiroidă, pentru răceală sau alergii, astm, diabet, etc.

Cei care iau medicamente pentru diabet pot fi afectați cel mai rău. Și nu doar cafeaua are efecte negative, ci toate băuturile care conțin cofeină fiindcă ele pot crește nivelul insulinei și zahărului din sânge.

În plus, cafeaua poate să scadă cantitatea de medicament absorbită de organism și atunci când se iau pastile pentru osteoporoză, precum risedronat sau ibandronat.

Ce alte efecte negative poate afea cafeina asupra organismului

Efectele cafeinei se resimt, de regulă, în primele 5 – 30 de minute după ce e consumată. Ele pot include creșterea respirației și a ritmului cardiac, creșterea vigilenței mentale și a energiei fizice. Cele mai întâlnite simptome:

  • urinarea frecventă
  • creșterea temperaturii corpului
  • deshidratarea
  • amețelile și durerile de cap
  • palpitațiile
  • neliniștea
  • anxietatea, iritabilitatea.

Citește și Suma colosală cu care se vinde o porție de hamsii la o autoservire din Mamaia! Românii sunt revoltați de scumpirile de pe litoral

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult