Romanian
 - 
ro
Diverse

Medicul Virgiliu Stroescu dezvăluie ”secretele” alimentației care îl ține în formă la 76 de ani. ”Are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos”

31 Jan, 15:54 • Anghel Valentin
Reputatul medic Virgiliu Stroescu dezvăluie ”secretele” unei alimentații sănătoase, indicând de câte ori mănâncă pe zi și în ce constă meniul ”minune”.
Medicul Virgiliu Stroescu dezvăluie ”secretele” alimentației care îl ține în formă la 76 de ani. ”Are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos”

Medicul Virgiliu Stroescu (76 de ani) – cunoscut atât ca endocrinolog, cât și ca nutriționist – a detaliat în ce constau mesele zilnice care alcătuiesc o alimentație sănătoasă.

Reputatul medic a stat de vorbă cu dr. Adina Alberts, la podcastul acesteia, și a precizat de câte ori mănâncă și în ce constă meniul mai mult decât prietenos cu sănătatea.

Virgiliu Stroescu a dezvăluit că masa lui de dimineață este bazată pe cereale, peste care adaugă semințe (ex. floarea-soarelui, semințe de dovleac).

„Dimineața, în general, este bine să mâncăm cereale, în special fulgi de ovăz. Mănânc și pâine integrală, mai iau și niște soia”, a spus dr. Stroescu.

Medicul a ținut să sublinieze beneficiile brânzei de soia și tofu. În opinia lui Virgiliu Stroescu, brânza de origine animală nu este sănătoasă, din cauza coagulării cazeinei – o proteină cu potențial alergizant. ”Cazeina este cea mai alergizantă proteină a organismului nostru”, a subliniat medicul.

În același context, Virgiliu Stroescu a dat exemplul brânzei de vacă, precizând că aceasta poate avea efecte adverse asupra sănătății copiilor.

Citește și Oraşul din România în care preţul gigacaloriei creşte cu până la 130 la sută în plină iarnă

Dr. Stroescu, despre praful-minune: Are vitamine formidabile 

Medicul ne sfătuiește să includem în meniul zilnic și carobul, un praf de roșcove considerat mult mai sănătos decât cacao. „Carobul are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos decât cacao”, a spus el, în același podcast.

Carobul este potrivit atât la mic dejun, cât și la gustările dintre mesele principale. Medicul recomandă, de asemenea, un amestec din 100 de grame de semințe și 900 de grame de apă, considerat o ”smântână” delicioasă și, bineînțeles, sănătoasă.

Pentru masa de prânz, nutriționistul se bazează pe salate, legume și leguminoase. ”După aceea, nu ar fi rău să bem o supică de legume”, a adăugat el, argumentând că ”supica” respectivă aduce un plus de nutrienți.

La cină, Virgiliu Stroescu preferă să mănânce cât mai puțin, obicei unanim recunoscut drept esențial pentru o alimentație sănătoasă.

Citește și Alimente pe care să le eviţi seara dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor

Urmărește Daily Business pe Google News