- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metoda inedită prin care conducerea unei firme din Japonia vrea să țină ridicat moralul angajaților

09 Sep, 15:43 • Andrei Alina
O companie din Japonia a ”angajat” pisici pentru a menține ridicat moralul angajaților. Cele 10 feline și-au găsit adăpost în birourile companiei și au fiecare un rol bine stabilit.
Metoda inedită prin care conducerea unei firme din Japonia vrea să țină ridicat moralul angajaților

Conducerea unei firme din Japonia vrea să țină ridicat moralul angajaților cu ajutor pisicilor, scrie aktual24.ro. Compania a adoptat deja 10 feline care locuiesc in birouri. După apariția pisicilor, birourile firmei au devenit un loc de munca mult mai plăcut pentru cei 32 de angajati care se bucura de compania lor.

Pisicile au un rol important în companie, angajatorul având grijă ca inclusiv la mutarea în alt sediu să le amenajeze spații speciale, cu toalete și rafturi pentru cele 10 feline.

Citește și: Reguli noi pentru proprietarii de pisici și câini care stau la bloc. Detalii care îți poate aduce amenzi și riști să rămâi fără animale

Fiecare pisică are un rol clar în firmă, „functionar sef”, „manager”, „auditor” si „pisica de scaun”.

„Pisica de scaun” are 20 de ani și a primit numele Futaba. Este angajatul cu cel mai inalt rang din companie, depasindu-l chiar pe directorul acesteia, Nobuyuki Tsuruta. Sase dintre pui ei sunt tot în companie.

Din cele 10 pisici angajate de Qnote, opt dintre ele locuiesc în permanență în sediul companiei, iar două stau acasa la un angajat.

Directorul companiei Qnote din Japonia spune că pisicile au „ajutat oamenii sa creeze legaturi” și i-au ajutat pe manageri să își cunoască mai bine angajații pe baza modului in care acestia au interactionat cu pisicile.

Citește și: „Prima casă pentru pisici” din Sectorul 6. Au fost construite primele căsuțe pentru pisicile fără stăpân. „Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin”

In schimb, angajatii, deși au spus că uneeori sunt întrerupți din treabă de pisici, le iubesc și le tratează ca pe membrii familie, le fac curat si le hranesc cu randul.