- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metoda la care să apelați pentru ca alimentele să reziste mai mult timp. Trucurile la care apelează și marii bucătari

27 Jul, 22:22 • Cornel Ghimeșan
Nivelul consumerismului e din ce în ce mai ridicat în toată lumea. Românii fac cumpărături într-un mod impulsiv, în ciuda faptului că se plâng de salarii mici și de prețuri uriașe la majoritatea produselor și serviciilor.
Metoda la care să apelați pentru ca alimentele să reziste mai mult timp. Trucurile la care apelează și marii bucătari

Ce să facem ca alimentele să reziste mai mult timp. Indiferent de greutățile prin care trecem, se pare că acest apetit de a consuma cât mai mult nu ni-l ia nimeni.

Citește și S-au găsit 500 sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Autoritățile au intervenit de urgență

„Consumerismul e acea nevoie de a consuma, indiferent dacă am sau nu am nevoie, pentru a-mi satisface nişte nevoi psihologice, nici pe departe nişte nevoi fiziologice sau nişte nevoi de bază. Tot acest tăvălug al societăţii consumeriste care se tot dezvoltă, este extrem de bine gândit pentru a fenta părţile de autoconservare din creierul nostru, toate centrele care îşi fac foarte bine treaba în creierul nostru, şi atunci ştiu că, chiar dacă nu am nevoie să cumpăr, cu siguranţă vor apărea nişte nevoi create”, a declarat Emil Gâtej, medic.

Și tocmai pentru că avem această tendință de a cumpăra alimente în cantități mari, de cele mai multe ori ajungem să la aruncăm fiindcă nu mai pot fi consumate. Iată un truc care vă poate ajuta să mențineți alimentele proaspete mai mult timp.

Ce să facem ca alimentele să reziste mai mult timp. Bucătarii cu experiență au o mulțime de trucuri la care apelează pentru a păstra mâncarea proaspătă mai multă vreme.

Cum facem ca alimentele să reziste mai mult timp

  • Brânză

Ce să facem ca alimentele să reziste mai mult timp. După o vreme, brânza ajunge să se usuce și să se întărească. E și mai afectată dacă punem deasupra ei o folie de plastic, motiv pentru care specialiștii recomandă să o învelim cu hârtie de copt. Astfel, va rezistă până la șapte zile în frigider.

  • Banane

Bananele se coc mai repede la frigider, așa că cel mai recomandat e să le ținem la timperatura camerei, însă cu codița mănunchiului înfășurată în folie de plastic. E un truc care încetinește procesul de maturare al bananelor.

  • Legume

Mulți români își țin zarzavaturile în pungi de plastic, dar acest obicei nu e deloc bun. E de preferat ca după ce le spălăm să le punem în borcane de sticlă umplute cu apă și apoi să le băgăm la frigider. Așa vor rezista șapte zile.

  • Salată

Cu toți consumăm salată și ne dorim să rezistă cât mai mult. E important să o punem într-un recipient de sticlă sau într-o pungă cu fermoar, iar apoi să o acoperim cu șervețele de bucătărie. Acestea au rolul de a absorbi umezeala și de a menține salata proaspătă mai multă vreme.

  • Ierburi aromatice

Tocmai pentru că se usucă rapid, cel mai simplu e să le congelăm. Le punem în tăvițe de gheață și adăugăm ulei de măsline.

Citește și Scumpiri mari în luna iulie, indiferent de produs. Pentru ce vei plăti mai mult

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult