- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metoda prin care îți poți încărca telefonul astfel încât bateria să dureze mai mult. Greșeala pe care toată lumea o face! 

17 May, 17:51 • Fundeanu Madalina
Tu știi cum îți poți încărca telefonul pentru a prelungi durata de viață a bateriei? Cele mai bune practici recomandate de experți pentru a-ți încărca dispozitivul în mod eficient.
Metoda prin care îți poți încărca telefonul astfel încât bateria să dureze mai mult. Greșeala pe care toată lumea o face! 

Există o mulțime de confuzii și dezbateri privind încărcarea corectă a telefonului mobil. Află din acest articol care sunt cele mai bune practici recomandate de experți pentru a-ți încărca dispozitivul în mod eficient, astfel încât te poți bucura de o durată de viață mai lungă a bateriei, conform Playtech.ro.

Mituri și adevăruri despre încărcarea telefonului

Majoritatea fricilor legate de încărcarea bateriilor, cum ar fi suprasolicitarea, sunt de cele mai multe ori exagerate. Telefoanele moderne dețin cipuri de protecție care previn încărcarea excesivă. Atunci când bateria atinge procentul de 100%, încărcarea se oprește automat. Astfel, nu există un risc adevărat de „supraîncărcare” atunci când dispozitivul este lăsat la încărcat peste noapte​​.

Încărcarea peste noapte

Pe de altă parte, lăsarea telefonului la încărcat toată noaptea poate avea alte dezavantaje. Spre exemplu, încărcarea continuă poate produce căldură în exces și în cazul în care telefonul este încărcat într-un spațiu prost ventilat sau acoperit (cum ar fi sub o pernă), se poate supra-încălzi. Încălzirea excesivă poate afecta durata de viață a bateriei pe termen lung​​.

Ai mai putea citi: Comisia Europeană declară război platformelor Facebook și Instagram! Meta, suspectă de încălcarea Actului legislativ privind serviciile digitale

încărcarea telefonului
încărcarea telefonului

Cum să îți încarci corect telefonul

  1. Încărcarea optimizată: Numeroase dispozitive noi, inclusiv telefoanele Apple de la iOS 13 încoace, sunt echipate cu funcția de încărcare optimizată. Aceasta limitează încărcarea bateriei la 80% când aparatul este conectat pentru o perioadă mai lungă la priză, cum ar fi peste noapte, pentru a reduce uzura bateriei​​.
  2. Evitați extremele de temperatură: Bateriile lithium-ion sunt sensibile la temperaturi extreme. Apple atenționează, de exemplu, că încărcarea iPhone-urilor într-un mediu mai cald de 35 grade Celsius poate deteriora definitiv bateria. În plus, nu este recomandat să încărcați dispozitivul în condiții de frig extrem​.
  3. Încărcarea parțială: O practică bună este să încărcați bateria telefonului între 30% și 80%. Aceasta ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei, deoarece încărcările complete de la 0% la 100% pot accelera deteriorarea acesteia​.

Așadar, încărcarea telefonului nu trebuie să fie o sursă de stres pentru nimeni. Telefoanele moderne sunt proiectate să gestioneze eficient procesul de încărcare, având grijă de sănătatea bateriei. Folosind câteva dintre practicile de recomandate de experți, menționate mai sus, poți contribui la prelungirea duratei de viață a bateriei și la menținerea performanței sale optime pe o perioadă de timp mai mare.

Vezi și: Dispare Google Wallet! Ce trebuie să facă utilizatorii de Android pentru a putea plăti în continuare direct cu telefonul