Există o mulțime de confuzii și dezbateri privind încărcarea corectă a telefonului mobil. Află din acest articol care sunt cele mai bune practici recomandate de experți pentru a-ți încărca dispozitivul în mod eficient, astfel încât te poți bucura de o durată de viață mai lungă a bateriei, conform Playtech.ro.
Majoritatea fricilor legate de încărcarea bateriilor, cum ar fi suprasolicitarea, sunt de cele mai multe ori exagerate. Telefoanele moderne dețin cipuri de protecție care previn încărcarea excesivă. Atunci când bateria atinge procentul de 100%, încărcarea se oprește automat. Astfel, nu există un risc adevărat de „supraîncărcare” atunci când dispozitivul este lăsat la încărcat peste noapte.
Pe de altă parte, lăsarea telefonului la încărcat toată noaptea poate avea alte dezavantaje. Spre exemplu, încărcarea continuă poate produce căldură în exces și în cazul în care telefonul este încărcat într-un spațiu prost ventilat sau acoperit (cum ar fi sub o pernă), se poate supra-încălzi. Încălzirea excesivă poate afecta durata de viață a bateriei pe termen lung.
Ai mai putea citi: Comisia Europeană declară război platformelor Facebook și Instagram! Meta, suspectă de încălcarea Actului legislativ privind serviciile digitale
Așadar, încărcarea telefonului nu trebuie să fie o sursă de stres pentru nimeni. Telefoanele moderne sunt proiectate să gestioneze eficient procesul de încărcare, având grijă de sănătatea bateriei. Folosind câteva dintre practicile de recomandate de experți, menționate mai sus, poți contribui la prelungirea duratei de viață a bateriei și la menținerea performanței sale optime pe o perioadă de timp mai mare.