Metoda prin care poți câștiga o grămadă de bani! Zeci de anunțuri au apărut cu locuințe spre închiriere în regim hotelier, a anunțat infofinanciar.ro.
Anunțurile au fost publicate pe site-urile pe profil, iar unele locuințe nu sunt date spre chirie integral, ci pe cameră. Prin această metodă, mulți români au reușit să câștige o grămadă de bani.
De asemenea, aceste închirieri nu le poate face oricine. Este nevoie de o clasificare emisă de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru a obține acest document, proprietarii trebuie să urmeze mai mulți pași și să obțină acordul vecinilor pentru închiriere.
Pentru că nu mereu lucrurile sunt roz, există și riscuri pentru proprietarii care vor să facă rost de documentul de la Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului. Cei care au în plan să În ultima perioadă, zeci de anunțuri au apărut cu locuințe spre închiriere în regim hotelier pe platformele de profil, iar unele nu sunt închiriate integral, ci pe cameră. Astfel, foarte mulți români au ajuns să câștige o grămadă de bani prin această metodă, în favoarea închirierii pe o perioadă mai mare de timp.
Cu toate acestea, românii își pot închiria locuințele pe care dețin, însă doar în baza unei clasificări emise de către Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului, iar pentru a obține acest document, proprietarii sunt nevoiți să urmeze mai mulți pași și să obțină acordul vecinilor pentru închiriere.
Pentru a obține documentul de la Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului, proprietarii locuințelor care au în plan să le închirieze în regim hotelier au obligația de a completa mai multe cereri și fișe standardizate, care pot fi găsite pe site-ul ministerului și să prezinte documentele de proprietate ale locuinței.
Un aspect important și profitabil de care ar trebui să se țină cont este că închirierea în regim hotelier ar fi mult mai avantajoasă, comparativ cu închirierea pe o perioadă mai lungă de timp.
Un exemplu ar fi că în București, proprietarul unui apartament cu două camere încasează lunar o chirie de 470 de euro, dar diferența o face un alt proprietar cu același apartament, dar închiriază în regim hotelier și încasează lunar 1.500 de euro.
„Trebuie ca fiecare proprietar să ia în calcul riscurile pe care le are atunci când când închiriază în regim hotelier, numărul oamenilor care se perindă în apartamente este mult mai mare, iar probabilitatea de a recupera eventualele daune este mult mai mică decât dacă ai un chiriaș pe termen lung”, a explicat Christian Tudorache, CEO și cofondatorul unei agenții imobiliare.