Recent, un cetățean vigilent a expus o nouă metodă de înșelăciune utilizată de distribuitorii de pui, care a câștigat rapid atenția pe rețelele sociale. Această practică, care a fost observată și în România, îi determină pe consumatori să plătească mai mult pentru o cantitate de carne semnificativ mai mică decât cea menționată pe etichetă, potrivit bugetul.ro.
Inflația a făcut că produsele din carne să devină un lux pentru mulți români. Este din ce în ce mai greu să urmărești unde dispar banii de la cumpărături. Odată cu creșterea rapidă a prețurilor, consumatorii ajung să observe, abia după ce verifică bonul, diferențele de câțiva lei pentru fiecare produs, diferențe care se pot acumula rapid.
Te-ar mai putea interesa și: România este pe locul 1 la cel mai bun pui din Europa. Florin Barbu: „Ajungem undeva la 180 de milioane de pui pe care îi vom exporta”
foto: pui, supermarket
Ceea ce este alarmant nu este doar scumpirea alimentelor, ci și practicile comercianților care recurg la metode neetice pentru a maximiza profitul. Una dintre aceste metode include umplerea puiului cu apă pentru a-i crește greutatea la cântar, inducând, astfel, în eroare cumpărătorii.
„Uitați, fraților, cum ne fură la cântar. Priviți și dumneavoastră cum bagă apă în acel pui. Uitați și voi, dintr-un pui amărât, ce au putut să facă. Uitați ce mâncăm și ce plătim”, spune După muncă și răsplată, pe TikTok.
Dacă ai suspiciuni că ai fost victima unui furt la gramaj, trebuie să aduni dovezi pe care să le prezinți Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care are responsabilitatea de a verifica sesizările primite și de a decide dacă sunt necesare sancțiuni împotriva comercianților implicați. Poți face sesizări, atât online, cât și direct.
În cazul în care magazinul este găsit responsabil, ai opțiunea de a te adresa Biroului de Informații din cadrul acestuia pentru a solicita explicații. Dacă problema se dovedește a fi o simplă eroare, este posibil să îți primești banii înapoi.
Ai și posibilitatea de a contacta presa pentru a atrage atenția asupra neregulilor întâlnite la nivel național. Totuși, ANPC rămâne singura autoritate capabilă să ofere asistență legală reală și să ia măsuri împotriva abuzurilor comerciale.
Te-ar mai putea interesa și: Prețul hreanului a luat-o razna! E mai scump decât pieptul de pui și ceafa de porc