- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mezelurile fără E-uri. O alegere sănătoasă, dar cu un preț pe măsură!

14 Oct, 11:03 • Bugiu ⁠Ana Maria
Un român a descoperit un magazin care vinde mezeluri fără aditivi și "E-uri", dar prețurile pot ajunge până la 220 de lei pe kilogram. Compania care oferă produse tradiționale apreciate pentru calitate, dar la costuri mai ridicate decât cele obișnuite.
Mezelurile fără E-uri. O alegere sănătoasă, dar cu un preț pe măsură!

În căutarea mezelurilor fără aditivi sau „E-uri”, un român a descoperit un magazin care vinde astfel de produse, dar foarte scumpe, decidând să împărtășească această informație cu ceilalți. Acesta a filmat un raft cu alimente ambalate în vid, disponibile și vrac din vitrina frigorifică.

Prețurile exorbitante, unele ajungând până la 220 de lei pe kilogram, l-au deranjat pe client, potrivit bugetul.ro.

Tot mai multe companii din industria cărnii își diversifică oferta cu mezeluri fără „E-uri”. Deși procesul de producție este mai costisitor și produsele expiră mai repede, unele firme au reușit să își mențină calitatea. Un exemplu este compania Szekely Falat din Gheorgheni, Harghita, care oferă preparate tradiționale secuiești și ardelenești, apreciate de clienți pentru gustul lor autentic.

Te-ar mai putea interesa și: 300 de noi locuri de muncă pentru români! Investiții masive pregătite de unul dintre cei  mai mari producători de mezeluri

foto: mezeluri

Mezelurile fără E-uri. O alegere sănătoasă, dar cu un preț pe măsură!

Produsele sunt fabricate fără aditivi sau conservanți, folosind metoda tradițională de afumare la rece, cu fum natural din lemn de fag, cireș și piersică. Gama de produse include carne de porc, pasăre, cal, oaie, vită și vânat, iar prețurile sunt mai mari decât cele obișnuite.

„Produsele noastre sunt afumate tradițional, cu fum natural din lemn de fag, cireș și piersic. Produsele nu conțin nitrit de sodiu adăugat”, se arată pe site-ul oficial.

Un internaut care a filmat alimentele la raft spune cât de scumpe sunt produsele. O ruladă maramureșeană costă 22 de lei pentru 100 de grame, iar mușchiul de mangaliță se vinde cu 200 de lei pe kilogram.

„22 de lei suta de grame, atenţie, de ruladă maramureşeană! Avem aici muşchi de mangaliţă, muşchi haiducesc tot 200 de lei kilogramul. Am luat nişte salam secuiesc, e foarte bun şi e ceva mai ieftin: 12 lei pe suta de grame “, a spus acesta.

Compania AUTHENTIC MEAT, care deține Szekely Falat, a fost înființată în 2008, investind în tehnologie și personal specializat pentru a produce carne prelucrată în mod tradițional.

Te-ar mai putea interesa și: Afacerea de milioane a noului „iubit” al Simonei Halep! Ce avere a reușit să strângă până la 57 de ani din mezeluri