- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Microsoft deschide ușa spre viitor. Asistenții virtuali permanenți vor aduce schimbări majore!

01 Oct, 23:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Asistenții virtuali permanenți vor aduce schimbări majore! Cu ce modificări vine Microsoft.
Microsoft deschide ușa spre viitor. Asistenții virtuali permanenți vor aduce schimbări majore!

Asistenții de inteligență artificială (AI) cu o „memorie pe termen lung foarte bună” se află la aproximativ un an distanță de realizare, conform lui Mustafa Suleyman, șeful Microsoft pentru AI, potrivit Antena 3 CNN.

Aceste programe avansate vor putea reține conversațiile, proiectele și problemele utilizatorilor, stimulând o interacțiune mai profundă și încurajând utilizatorii să împărtășească mai multe informații din viața lor personală. Suleyman a vorbit despre aceste aspecte într-un interviu exclusiv acordat BBC.

„Cred că ne îndreptăm către o eră fundamental nouă, în care vor exista tovarăși copilot mereu prezenți, persistenți și foarte capabili în viața de zi cu zi”, a adăugat el.

Criticii asistenților de inteligență artificială (AI) și-au exprimat preocupările serioase legate de integrarea acestor tehnologii în viața de zi cu zi. Îngrijorările includ aspecte legate de securitatea datelor, confidențialitatea, riscul ca AI să ofere sfaturi greșite sau informații eronate și posibile prejudecăți integrate în sistemele care ar trebui să ajute utilizatorii.

Pe de altă parte, susținătorii AI argumentează că pentru a fi cu adevărat utile, aceste instrumente trebuie să aibă acces la istoricul și contextul utilizatorilor, astfel încât să poată oferi asistență personalizată.

Te-ar mai putea interesa și: Până în 2030, soluțiile de comerț electronic care utilizează inteligenţa artificială vor ajunge la 16,8 miliarde dolari

foto: Microsoft

Microsoft deschide ușa spre viitor. Asistenții virtuali permanenți vor schimba totul!

Mustafa Suleyman a menționat că așteptările utilizatorilor în ceea ce privește confidențialitatea s-au schimbat semnificativ în ultimii ani. El a spus că majoritatea dispozitivelor moderne, precum televizoarele, laptopurile, telefoanele, camerele de pe mașini și căștile de urechi, „înregistrează deja continuu” în medii obișnuite.

„Majoritatea oamenilor iubesc această caracteristică. Unii oameni o dezactivează, dar aceasta este o schimbare foarte clară în așteptările implicite cu privire la ceea ce este o fotografie”, a spus el.

Mustafa Suleyman a mai spus că, pentru ca tehnologia bazată pe inteligența artificială să fie adoptată pe scară largă, utilizatorii trebuie să simtă că au control asupra modului în care aceasta este folosită și să aibă încredere în furnizorii ei. Microsoft a investit miliarde de dolari în OpenAI, creatorul ChatGPT, devenind lider în acest sector în expansiune rapidă.

„Aproape 90% din planetă are un smartphone. Poate că va fi diferit. Poate că 50% dintre oameni vor respinge instrumentele AI”, a spus acesta.

Mustafa Suleyman a mai zis că inteligența artificială (IA) a fost tehnologia cu cea mai rapidă creștere și adoptare din istorie, în ciuda riscurilor asociate. El a contestat ideea că IA ar putea deveni o bulă, așa cum s-a întâmplat cu alte tendințe tehnologice, cum ar fi cele discutate de Jim Covello de la Goldman Sachs. Suleyman a împărtășit și povestea unei femei care și-a dezvoltat o afacere cu ajutorul unui chatbot numit Pi, demonstrând impactul pozitiv pe care IA îl poate avea în viața reală.

„Producem în mod clar cunoștințe personalizate și interactive la îndemână, la un cost marginal zero. Ideea că acest lucru ar putea fi o bulă este cu totul dincolo de mine”, a spus el.

Pe 1 octombrie, Microsoft a anunțat noi funcții pentru asistenții săi AI din gama CoPilot, incluzând o funcție vocală, un compendiu zilnic de știri și un chatbot numit Think Deeper, destinat să răspundă la întrebări mai complexe. De asemenea, a fost introdus CoPilot Vision, un instrument integrat în browserul Edge, care va observa paginile web și va ajuta utilizatorii în activitățile online, fără a înregistra sau stoca datele, având nevoie de activare manuală.

Compania a specificat că Vision nu va funcționa cu toate site-urile și nu a anunțat o dată de lansare. Microsoft a amânat lansarea unui alt instrument de AI, numit Recall, care efectua capturi de ecran pentru a ajuta utilizatorii să își găsească informațiile anterioare, în urma criticilor legate de confidențialitate.

Te-ar mai putea interesa și: Inteligența artificială va schimba lumea pe care o știm. Așa vor arăta filmele în viitor