- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai sănătos salam din comerț. Mihaela Bilic recomandă să fie consumat: „Porția corectă este între 30-50 de grame”

10 Feb, 08:51 • Toma Anca
Nutriționiștii nu recomandă consumul de mezeluri, pentru că sunt pline de aditivi, sare și grăsimi nesănătoase, însă Mihaela Bilic a propus o variantă din comerț, care ar fi sănătoasă pentru organism. Este vorba despre salamul crud-uscat, un produs realizat printr-un proces tradițional.
Cel mai sănătos salam din comerț. Mihaela Bilic recomandă să fie consumat: Porția corectă este între 30-50 de grame

Mihaela Bilic este una dintre cele mai urmărite și apreciate nutriționiste din România, bucurându-se de o comunitate numeroasă pe rețelele sociale, unde împărtășește diverse sfaturi despre nutriție.

Citește și: Cum să mănânci orice fără să te îngrași. Trucul dezvăluit de Mihaela Bilic: „Întrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria”

Mihaela Bilic: „Nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță”

Când vine vorba despre mezelurile din comerț, nutriționiștii trag un semnal de alarmă. Dar, printre ele sunt și variante care pot fi consumate cu moderație. Una este salamul de Sibiu, un mezel crud-uscat autentic, iar porția corectă este de 30-50 de grame, adică aproximativ patru-cinci felii subțiri.

Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță, ci efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust.

Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne.

Prin afumare, prin deshidratare, pierd apa și atunci concentrează proteinele și grăsimea. Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame”, a spus Mihaela Bilic, pe rețele sociale.

Urmărește Daily Business pe Google News