Romanian
 - 
ro
Diverse

Mihaela Bilic, adevărul despre băutura care ar topi grăsimea de pe burtă: „Ar lua premiul Nobel”

26 Feb, 13:53 • Toma Anca
Mihaela Bilic a reacționat după ce în mediul online s-a viralizat o băutură care ar topi grăsimea de pe burtă. Nutriționista îi sfătuiește pe prieteniii virtuali să nu dea crezare la orice speculație apărută pe TikTok.
Mihaela Bilic, adevărul despre băutura care ar topi grăsimea de pe burtă: Ar lua premiul Nobel

Mihaela Bilic a postat un mesaj pe rețelele sociale, cu privire la amestecul de turmeric cu apă și lămâie, băutură consumată pe stomacul lor.

Nu tot ce vedeți pe rețelele sociale despre slăbit e adevărat! Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar lua premiul Nobel pentru medicină și ar știi toată lumea! Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikToc. Și nu e problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”, a scris Mihaela Bilic pe pagian sa de Facebook.

Mihaela Bilic: „Excesul face rău pe toate planurile”

Medicul nutriționist a explicat că turmericul e un condiment și nu trebuie consumat în exces, mai ales de cei care au diverse probleme de sănătate. „Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți.

Curcuma este un condiment, nu un aliment și consumat în exces poate avea efecte nefaste. Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație/iritație.

Curcuma mâncată cu lingurița crește refluxul acid și duce la arsuri de stomac. La vegetariani și persoane anemice, utilizarea de suplimente de curcuma modifică absorția fierului alimentar.

Tot în doze mari, curcuma interacționează cu medicamentele anticoagulante și le modifică efectul. Iar datorită conținutului de oxalați se poate lega de calciu și favorizează apariția de calculi renali la persoanele sensibile.

Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză. Asta nu înseamnă că trebuie să eliminăm curcuma din lista noastră de condimente.

Dă culoare și gust în supe, curry, mâncăruri de legume, orez, carne albă și pește, paste făinoase și cartofi. Iar pentru cei care suferă de artroză, un vârf de linguriță de curcuma pus în mâncare ajută la scăderea inflamației. Mai mult nu înseamnă mai bun, excesul face rău pe toate planurile și NU, nu ajută la slăbit!”, a mai zis Mihaela Bilic.

Urmărește Daily Business pe Google News