- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ministrul Educației, propunere: Calendarul pentru Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025

12 Aug, 09:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Educației a propus calendarul pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025. Care sunt propunerile?
Ministrul Educației, propunere: Calendarul pentru Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025

Ligia Deca, ministrul Educației, a publicat, duminică, pe pagina sa de Facebook, propunerea de calendar pentru desfăşurarea simulărilor pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat în anul 2025. A mai precizat că proiectul va fi pus în curând în dezbatere publică.

Te-ar putea interesa și: Bacalaureat 2024. Luni încep simulările. Ce prevede noul regulament?

foto: simulări 2025

Ministrul Educației, propunere: Calendarul pentru Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025

Pentru simularea Evaluării naţionale au fost propuse datele de 17 martie 2025 – la Limba şi literatura română, 18 martie 2025 – la Matematică şi 19 martie 2025 – la Limba maternă. Comunicarea rezultatelor a fost propusă pentru 31 martie.

Cât despre simularea examenului de Bacalaureat, probele au fost propuse să se desfăşoare în perioada 24 – 27 martie 2025, iar pe 8 aprilie se propune comunicarea rezultatelor.

Pe 24 martie sunt propuse proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 25 martie s-ar desfășura proba obligatorie a profilului, iar pe 26 martie este propusă proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 27 martie s-ar ține proba la Limba şi literatura maternă.

„Stimaţi profesori şi părinţi, am ţinut cont de sugestiile dumneavoastră ca datele simulărilor pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat să fie publicate mai devreme. Prin urmare, ca noutate faţă de anii şcolari trecuţi, stabilim datele simulărilor naţionale înainte de începerea anului şcolar.

În imaginile de mai jos găsiți propunerea de calendar.👇 Având în vedere structura anului școlar viitor, propunem ca probele să aibă loc în luna martie.

Pentru transparență și posibilitatea de a ne oferi feedback, această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educației, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naționale”, se arată într-o postare a ministrului Educaţiei, pe pagina sa de Facebook.

foto: proiect simulări 2025

Ligia Deca a mai menționat că această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educaţiei, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naţionale.


Te-ar putea interesa și: Simulare 2024. Care este calendarul pentru simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot ce trebuie să știe elevii despre aceste examene