- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Moneda veche care te poate îmbogăți peste noapte. Se dau bani frumoși

27 Jul, 19:27 • Cornel Ghimeșan
O monedă banală, ieșită din circulație, nu mai poate fi folosită pentru a cumpăra ceva cu ea, dar poate să-ți aducă o mulțime de bani dacă încă o mai ai pe acasă.
Moneda veche care te poate îmbogăți peste noapte. Se dau bani frumoși

Colecționarii de monede sau bancnote sunt dispuși să ofere sume uriașe de bani pentru a-și mări colecția. Internetul e plin de astfel de anunțuri și, de cele mai multe ori, se găsesc cumpărători.

Citește și Fonduri nerambursabile în valoare de peste 40.000 de euro pentru români. Cine poate obține banii

Moneda care se vinde cu un preț colosal pe internet

În această perioadă sunt la mare căutare obiecte din perioada anilor ’90 sau chiar și mai vechi, colecționarii le caută în disperare, iar pentru cei care le au câștigurile pot fi uriașe. Recent, ce le-a atras atenția tuturor a fost un anunț legat de o monedă cu Mihi Viteazul, care a circulat intens în România în anii ’90. Acum, moneda de 100 de lei din 1994 se vinde cu 25.000 de lei, adică aproximativ 5.000 de euro.

Ce să faci cu banii vechi. BNR ți-i înlocuiește fără taxe și comisioane

Dacă nu vrei să vinzi monedele sau bancnotele vechi pe internet, dar nici nu vrei să le mai ții acasă, mai există o metodă de a scăpa de ele. Ele pot fi schimbate la BNR, fără să se perceapă taxe și comisioane.

„BNR asigură înlocuirea la cerere, fără taxe şi comisioane, a bancnotelor şi monedelor românești, emise şi neretrase din circulaţie, care s-au uzat sau au devenit necorespunzătoare circulaţiei monetare (cf. Statutului său).

Însemnele monetare prezentate se ramburseaza integral (100% din valoare), chiar daca acestea prezintă lipsuri, în limitele legale admise, dar numai în condiţiile în care acestea se pot identifica fără rezerve. Însemnele monetare cărora le lipseşte mai mult de 40% din suprafaţă sau care nu prezintă toate elementele de identificare nu se pot rambursa solicitantului”, precizează instituția.

Citește și De 3 generații, nepotul salvează tradiția familiei. „Ne dau 10.000 de euro ca să ne menținem pe linia de plutire”

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult