- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Netflix lansează abonamentul gratuit! Ce condiție există pentru a viziona filmele și serialele preferate fără să dai bani

27 Jun, 14:30 • Alexe Raluca
Premieră pentru utilizatorii Netflix! Platforna plănuiește să lanseze un abonament gratuit susținut de publicitate în Europa. Această inițiativă vine ca urmare a succesului avut odată cu abonamentul cu reclame introdus în 2022, ce a dus la o creștere a numărului de abonați.
Netflix lansează abonamentul gratuit! Ce condiție există pentru a viziona filmele și serialele preferate fără să dai bani

Netflix lansează abonamentul gratuit ce ar presupune vizionarea de reclame de către utilizatori. Strategia prin care cei care folosesc platforma vor fi nevoiți să vizioneze reclame pentru a ajunse să vizioneze filme sau seriale este menită să atragă și să rețină mai mulți abonați pe platformă. Mișcarea companiei este adresată în special celor care nu vor să plătească un abonament standard.

Citește și: Netflix anunţă schimbări majore. Ce pregăteşte platforma de streaming pentru toţi clienţii

Netflix lansează abonamentul gratuit

Abonamentul cu reclame lansat în 2022 a costat mai puțin decât cel standard, oferind o mână de ajutor companiei în recuperarea pierderilor înregistrate. Scopul a fost atragerea a peste 40 de milioane de noi abonați, lucru ce a și reușit într-o oarecare măsură. Pentru a testa noile tipuri de abonamente, Netflix apelează la piețele din Europa și Asia, fiind considerate cele mai bune dat fiind faptul că sunt familiarizate cu conținutul gratuit susținut de publicitate. În aceste zone ale lumii există televiziune gratuită, astfel că se pot aștepta și la platforme de streaming similare.

Netflix urmăreşte atragerea mai multor agenții de publicitate, lucru ce ar putea crește prețurile pentru spațiul publicitar pe platformă și, implicit, veniturile companiei. Varianta a devenit pretabilă după ce s-a sesizat că utilizatorii abonamentelor cu publicitate au generat venituri mai mari pentru Netflix comparativ cu cei care utilizează abonamentele Standard și Premium fără publicitate.

Așadar, lucrurl urât de multe persoane devine cel mai preferat, iar reclamele devin astfel o sursă importantă de venit pentru platforma de streaming. Această strategie inovatoare pentru Netflix, menită să atragă o audiență mai largă, dacă va fi implementată cu succes, și are toate șansele, ar putea revoluționa modul în care serviciile de streaming sunt consumate în Europa și Asia.

Citește și: Netflix va fi blocat pe 60 de modele diferite de televizoare smart. Plarforma schimbă şi designul aplicaţiei