- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nimeni nu are voie să își monteze aer condiționat aici! Poliția a început să inspecteze zonele

13 Aug, 13:44 • Bugiu ⁠Ana Maria
În această regiune, locatarilor le este interzis să își monteze aer condiționat. Legea este dură cu privire la acest aspect.
Nimeni nu are voie să își monteze aer condiționat aici! Poliția a început să inspecteze zonele

În această regiune, locatarii au interzis în a monta aparate de aer condiționat. Totuși, din cauza căldurii mari, unii optează să îl monteze „pe furiș”, însă vecinii sunt cu ochii pe ei și îi denunță numaidecât, potrivit capital.ro.

Este vorba despre Portofino, cea mai populară comună din Italia, care are o populația de doar 379 de locuitori pe tot parcursul anului. A devenit cea mai bogată comună din Italia.

Nu este întâmplător faptul că la începutul acestei veri, Portofino a fost rezervat pentru a găzdui 800 de invitați la o petrecere pre-nuntă pentru miliardarii indieni Anant Ambani și Radhika Merchant.

Mai mult, duminica trecută, Madonna a sosit aici pentru o petrecere organizată de casa de modă Dolce & Gabbana.

Te-ar putea interesa și: Studiu: Care este impactul folosirii aparatului de aer condiţionat asupra facturii de energie. 19% dintre români vor unul mai eficient

foto: aer condiționat interzis

Nimeni nu are voie să își monteze aer condiționat în Portofino

Un lucru misterios este că în Portofino, legea interzice ca locuitorii să își monteze aer condiționat, în anumite condiții. Poliția locală se ocupă de confiscarea acestora de către cei care le montează ilegal.

Autoritățile verifică nonstop străzile înguste pentru a identifica aparatele neautorizate instalate pe terasele caselor din sat. În primele 5 luni ale anului curent, au fost raportate 22 de unități instalate ilegal pe diverse acoperișuri și terase.

Matteo Viacava, primarul din Portofino, a dezmințit informațiile apărute în presa italiană, conform cărora poliția ar fi utilizat drone în cadrul anchetei.

„Totul a început iarna trecută, când cineva a montat un aparat de aer condiţionat care a acoperit o mare parte dintr-o stradă foarte îngustă.

Verile au devenit mult mai calde, iar lunile iulie şi august au fost sufocante şi foarte umede. Nu este vorba că vrem ca oamenii să sufere şi să aibă somnul perturbat de căldură.

Cu toţii depindem de AC acum. Dar Portofino este situat într-un parc regional şi există reguli care trebuie respectate”, a adăugat primarul.

În vreme ce temperaturile cresc în Portofino, relațiile între vecini se răcesc, aceștia denunțând pe toți cei care instalează aparate de aer condiționat în mod ilegal.

„Vrem doar să ne asigurăm că sunt respectate restricţiile şi frumuseţea Portofino este menţinută.

Trebuie să fie puse în locuri care nu sunt vizibile. Încet, încet, punem totul în ordine”, a asigurat edilul.

Te-ar putea interesa și: Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. Scumpiri de până la 40%