- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noi obligații pentru călătorii cu avionul. Ce nu mai au voie pasagerii în timpul zborului

04 Jun, 20:10 • Alexe Raluca
După tragedia aviatică de pe ruta Londra - Singapore, în care un om a murit și alți 30 au fost răniți, companiile aeriene au impus noi reguli de călătorie.
Noi obligații pentru călătorii cu avionul. Ce nu mai au voie pasagerii în timpul zborului

În luna mai, pe ruta Londra – Singapore, o aeronavă a intrat într-o zonă de turbulenţe, deasupra Golfului Bengal. Un om a murit şi alţi 30 au fost răniţi, după ce ar fi căzut aproximativ 1.800 de metri în 3 minute.

Citește și: Alertă majoră pentru pasagerii care au zburat cu Ryanair. „În 21 zile vă puteți îmbolnăvi grav”

Noi obligații pentru călătorii cu avionul

Potrivit pasagerilor, avionul ar fi început să se clatine, urmând zdruncinături puternice și o cădere de coșmar. La momentul petrecerii tragediei, zborul până la destinație mai avea doar o oră și jumătate. Toți pasagerii car,e în momentul turbulențelor, nu purtau centuri de siguranță, au fost aruncați de pe scaune și răniți. O singură persoană a murit, respectiv un bărbat care a fost surprins de incident la toaletă.

În contextul incidentelor aviatice din ultima vreme și mai ales în urma celui de pe ruta Londra – Singapore, companiile aeriene iau în calcul introducerea unei noi reguli. Mai exact, pasagerii ar putea fi obligați cât de curând să poarte centurile de siguranță pe toată durata zborului. Acest lucru prevede interzicerea decuplării centurilor de siguranță pe durata călătoriei, tocmai pentru a preveni incidentele. În acest moment, specialiștii în domeniul siguranței analizează modul în care s-ar putea implementa noua măsură.

După acest incident, și piloții se tem de astfel de evenimente, dar și șefii companiilor aeriene. Președintele companiei Emirates susține că este absolut necesar ca toate companiile să adopte măsura privind purtarea centurii de siguranță pe tot parcursul zborului. Această ar fi una dintre cele mai importante măsuri luate de companiile aeriene în ultimii 20 de ani.

În urma incidentului de pe ruta Londra – Singapore au mai fost adoptate și alte măsuri. Singapore Airlines a anunțat că nu va mai servi băuturi calde sau mese atunci când este pornit semnalul pentru centura de siguranță. De asemenea, compania spune că nu va mai efectua zboruri peste Myanmar, fiind zona unde au avut loc turbulențele.