Ryanair, Jet2, Easyjet şi TUI sunt printre companiile care au impus restricții dure pentru pasageri. Cei care refuză să le respecte nu vor mai putea să se îmbarce.
O însoțitoare de bord, cu o experiență de 33 de ani, a explicat faptul că alegerea ținutei de către pasageri este foarte importantă. Marry Jo Manzanares spune că hainele nepotrivite ar putea perturba planurile de călătorie.
Citește și România va avea o nouă vamă. Ministerul Transporturilor a făcut anunțul anului 2024
„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, a spus Mary Jo Manzanares pentru CNN.
O altă însoțitoare de zbor a precizat și ea că vestimentația e un aspect important la care ar trebui să fim atenți cu toții, chiar dacă majoritatea companilor aeriene nu oferă coduri vestimentare oficiale. „Avem dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion și se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil”.
„Există câteva exemple evidente aici, inclusiv tricouri cu înjurături sau logo-uri ofensatoare pe ele, pe care oamenii sunt rugați în mod regulat să le acopere sau să le îndepărteze înainte de a se urca la bord”, relatează Birmingham Live, potrivit Mediafax.
De preferat e ca turiștii să nu poarte haine rupte, murdare, prea casual sau cu sloganuri ofensatoare sau cu limbaj nepoliticos.
Sunt multe companii aeriene care permit accesul cu șlapii, însă altele au reguli mult mai stricte și nu lasă la bord pasageri îmbrăcați în haine de plajă, spre exemplu. În țările unde există legi specifice sau obiceiuri locale în privința vestimentației, companiile aeriene așteaptă o ținută care să respecte acele reguli, iar altfel accesul ar putea fi interzis.