- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noii membri ai directoratului Transelectrica preiau funcțiile, dar corpul de control al premierului acuză nereguli grave!

03 Oct, 22:46 • Bugiu ⁠Ana Maria
Toți cei cinci noi membri ai Directoratului Transelectrica au acceptat oficial mandatele și au fost numiți în funcție. Corpul de Control al premierului susține că procesul de selecție a fost viciat și solicită reluarea acestuia.
Noii membri ai directoratului Transelectrica preiau funcțiile, dar corpul de control al premierului acuză nereguli grave!

Toți cei cinci noi membri ai Directoratului Transelectrica au acceptat oficial mandatele și au fost numiți în funcție, conform unui anunț făcut la Bursa de Valori București. Cu toate acestea, Corpul de Control al premierului a declarat anterior că procesul de selecție a fost viciat și solicită reluarea acestuia. Această situație a ridicat semne de întrebare privind legalitatea procedurii și a generat tensiuni în contextul numirilor recente, potrivit economedia.ro.

„În completarea raportului curent diseminat prin intermediul institutiilor pietei de capital in data de 30 septembrie 2024, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” S.A. informeaza actionarii si publicul interesat cu privire la faptul ca domnii: Victor MORARU, Stefanita MUNTEANU, Catalin-Constantin NADOLU, Vasile-Cosmin NICULA si Florin-Cristian TATARU au acceptat expres mandatele de membri ai Directoratului. Asadar, numirea acestora devine efectiva incepand cu data de 03 octombrie 2024”, arată anunțul Transelectrica.

Te-ar mai putea interesa și: BVB face anunțul momentului! Data la care Transelectrica va începe plata dividendelor pe 2023

Transelectrica

foto: Transelectrica

Noii membri ai directoratului Transelectrica preiau funcțiile, dar corpul de control al premierului acuză nereguli grave!

Procedura de selecție a noului Directorat al Transelectrica, finalizată luni, trebuie reluată din cauza unor nereguli, potrivit concluziilor Corpului de Control al premierului, conform surselor Economedia. Cu toate acestea, Transelectrica a anunțat oficial că noul Directorat este format din Ștefăniță Munteanu (președinte), Victor Moraru, Florin-Cristian Tătaru, Cătălin-Constantin Nadolu și Vasile-Cosmin Nicula. Această situație a generat controverse, având în vedere suspiciunile legate de corectitudinea procesului de selecție.

„Vă comunicăm faptul că acțiunile de control ale Corpului de Control al Prim-Ministrului efectuate în prezent la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA nu vizează procedura de selecție declanșată în data de 27.03.2024. Până la acest moment, nu există nicio recomandare din partea Corpului de Control al Prim-Ministrului cu privire la anularea procedurii de selecție”, a transmis Transelectrica pentru Hotnews.

Luni, Transelectrica, companie strategică din sectorul energetic de stat, a anunțat numirea noii conduceri, în frunte cu Ștefăniță Munteanu, un fost consilier județean fără experiență în domeniu, susținut de premierul Marcel Ciolacu. Alături de el, Victor Moraru, un apropiat al vicepremierului Marian Neacșu, a fost numit în Directorat, deși și-a dat demisia anterior dintr-o funcție de la AMEPIP din cauza suspiciunilor de incompatibilitate.

Nici Munteanu, nici Moraru nu au experiență în energie, însă au fost selectați alături de Florin Tătaru și Cătălin Nadolu, care își păstrează mandatele, și Vasile Cosmin Nicula, fost vicepreședinte la Curtea de Conturi.

Te-ar mai putea interesa și: Daniel Balaci, directorul Transelectrica, anunță marile proiecte privind sistemul energetic. „Investim, reparăm, avem foarte multe proiecte în desfășurare”