- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noile informații despre plajele Vadu și Corbu. DSP Constanța a testat din nou apa mării

05 Aug, 15:12 • Bugiu ⁠Ana Maria
DSP Constanța a testat din nou apa mării. Care sunt noile informații, în legătură cu bacteria periculoasă de la plajele Vadu și Corbu.
Noile informații despre plajele Vadu și Corbu. DSP Constanța a testat din nou apa mării

Ce se întâmplă cu bacteria periculoasă de la plajele Vadu şi Corbu. Sunt noutăţi de ultimă oră. Noile analize făcute de DSP Constanța arată că apa mării din localitățile Vadu și Corbu este bună, potrivit newsweek.ro.

Te-ar putea interesa și: Apa din Mamaia îndeplinește criteriile de siguranță. Românii pot face baie în mare fără grija de a lua E. coli

foto: DSP Constanța a testat din nou apa mării

DSP Constanța a testat din nou apa mării. Noile informații despre plajele Vadu și Corbu

Noile informații despre plajele Vadu și Corbu. După toată situația care s-a învârtit în jurul acestor plaje și după ce autoritățile avertizaseră că nivelul de E.coli din apă este ridicat și sfătuiau turiștii să nu intre în mare, DSP Constanța a testat din nou apa mării.

Se pare că, după ultimele testări de la 1 august, apa mării din aceste zone se află în parametrii normali, fiind sigură pentru sănătatea oamenilor.

„Ca urmare a repetării în data de 01.08.2024 a analizelor pentru parametrii Escherichia coli și enterococi din probele de apă de mare prelevate în zona plajelor neamenajate Vadu și Corbu, din județul Constanța, s-a constatat încadrarea acestora în valori corespunzătoare.

Având în vedere aceste rezultate, îmbăierea este permisă. Reamintim că aceste zone de îmbăiere sunt neamenajate”, arată un comunicat al DSP Constanța, conform Digi24.

Și la Mamaia lucrurile stau conform prevederilor legale

Într-un comunicat al OMD Mamaia Constanţa, se precizează că au fost efectuate testele pentru apa de la mare, din Năvodari și până la Vama Veche, inclusiv pentru nivelurile de E. coli, iar rezultatele se încadrează în limitele legale, neprezentând riscuri pentru sănătatea și siguranța oamenilor.

„Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP şi alte autorităţi sanitare competente. Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate.

Parametrii măsuraţi, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică”, se precizează în document.

Potrivit sursei citate, directorul executiv al DSP Constanţa, Cristina Schipor, a anunţat că analiza apei de la mare pentru îmbăiere de la Năvodari până la Vama Veche este în parametri, urmând ca probele în zona Vadu şi Corbu să fie repetate.

Te-ar putea interesa și: Patronii de la mare pun sancțiuni pe orice! Suma uriașă pe care o vei plăti dacă vei strica aceste lucruri pe plajă