Românii caută ouă de struț, o nouă fiță de Paște, pentru că dă bine pe masă. Ele sunt bune pentru că nu au colesterol, însă nu acesta este adevăratul motiv, deoarece oul de struț are o întreagă semnificație, a relatat ziare.com.
Citește și: Avertizare ANPC! NU cumpărați carne de miel sau ouă de pe marginea drumului sau din portbagajele mașinilor
Așadar, oul de struț are o semnificație străveche legată de trezvia minții (stare sufletească comparată cu starea pe care o are omul când nu doarme, starea de priveghi și de grija cu care creștinii trebuie să se îndrepte către Dumnezeu când se roagă în biserică).
Simbolul oului de struț s-a născut din comportamentul acestei păsări neobișnuite și modul în care își asigură înmulțirea speciei. Într-o scurtă notă dedicată subiectului în 1993 („Revue des études sud-est européennes”, XXXI, nr. 3-4, pp. 301-303), Virgil Cândea nota că „vigilența păsării încurajează în mod admirabil concentrarea asupra rugăciunii”.
Potrivit unei surse arabe creștine, lipsa de atenție a struțului față de cuib duce la stricarea ouălor, care devin invalide. Aceste ouă sunt atârnate apoi, în biserică pentru a aminti rugătorilor să fie neadormiți în ruga lor.
Tariful unui astfel de ou special este de aproximativ 100 de lei, dacă este plin , dacă este golit este 50 de lei. Pentru această variantă există un număr mare de cereri.
Oul prezintă o coajă deosebit de tare, pe care o poți sparge doar cu ajutorul unei bormașini. Se poate folosi și coaja lui la diferite lucruri. La struți, perioada ouatului începe în luna aprilie și durează până în luna septembrie, după care urmează un repaus. O femelă face în jur de 50-70 de ouă pe an, iar un ou la consum cântărește minimum 1,5 kg, aproximativ cât 25 de ouă de găină.
Alte articole: Afacerea care l-a ajutat pe un român de 19 ani să dea lovitura. Crește păsări exotice, iar un singur ou se vinde și cu 150 de lei