- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. La ce să fii foarte atent când intri pe mail

27 Jul, 09:28 • Cornel Ghimeșan
Auzim tot mai des în ultimul timp de români păcăliți și de escroci care apelează la tot felul de metode de înșelătorie.
Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. La ce să fii foarte atent când intri pe mail

Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. De curând, escrocii au gândit o strategie foarte riscantă care îi vizează pe clienții unei cunoscute bănci din țară. Practic, românii primesc mesaje false în numele CEC Bank, iar cei care răspund riscă să-și piardă din bani.

Noua metodă de înșelătorie are ca scop să inducă frică și panică printre destinatari. Românii se pot trezi cu email-uri ce par a fi trimise de CEC Bank, în care sunt anunțați că accesul la conturile lor e restricționat. În realitate, în spatele acestor mesaje se află hackerii. Titlul alarmant al email-ului, „Restricționare Temporară a Contului Dvs.”, îi fac pe mulți să intre să vadă despre ce e vorba.

Citește și Start-up-ul românesc care montează case în 24 de ore. Sunt gata în cel mult o lună

Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. Textul e redactat într-un limbaj corporatist, bine structurat, care pare scris de un profesionist. Utilizatorilor li se cere actualizarea informațiilor de securitate ale contului există și un buton pe care clienții ar trebui să-l evite: „Actualizați contul”. Odată ce a apăsat acest buton, utilizatorul ajunge pe un site fals controlat de escroci, de unde aceștia îi pot fura datele personale.

Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. Mesajul suspect pe care să-l eviți

„Stimate Client,

În vederea îmbunătățirii continue a serviciilor noastre și pentru a vă asigura un acces cât mai sigur la serviciile CEC Bank, este necesar să vă actualizați informațiile de securitate.

Vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a vă verifica și actualiza detaliile contului:

Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a accesa pagina de actualizare.
Introduceți informațiile solicitate în câmpurile corespunzătoare.
Verificați și confirmați datele introduse.
Vă mulțumim pentru colaborare și pentru încrederea acordată!”

Sub acest mesaj, apare și o notă menită să inspire încredere: „© 2024 CEC Bank. Toate drepturile rezervate.”

Cum să te protejezi de astfel de mesaje

De cele mai multe ori, escrocii sunt foarte atenți la cum formulează textul din email-uri și cu greu îți dai seama că e o fraudă, mai ales că aceștia pun numele expeditorului „Support CEC Bank”. Un lucru important de știut e faptul că băncile adevărate nu cer clienților niciodată să-și actualizeze informațiile securitate prin email.

Așadar, dacă se întâmplă să primiți astfel de mesaje, contactați banca imediat, folosind numărul de telefon oficial de pe site-ul băncii.

Citește și Peste 70.000 de conturi au fost șterse de către Meta. Aveți mare grijă la următoarele situații

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult