Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. De curând, escrocii au gândit o strategie foarte riscantă care îi vizează pe clienții unei cunoscute bănci din țară. Practic, românii primesc mesaje false în numele CEC Bank, iar cei care răspund riscă să-și piardă din bani.
Noua metodă de înșelătorie are ca scop să inducă frică și panică printre destinatari. Românii se pot trezi cu email-uri ce par a fi trimise de CEC Bank, în care sunt anunțați că accesul la conturile lor e restricționat. În realitate, în spatele acestor mesaje se află hackerii. Titlul alarmant al email-ului, „Restricționare Temporară a Contului Dvs.”, îi fac pe mulți să intre să vadă despre ce e vorba.
Citește și Start-up-ul românesc care montează case în 24 de ore. Sunt gata în cel mult o lună
Noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără niciun ban în cont. Textul e redactat într-un limbaj corporatist, bine structurat, care pare scris de un profesionist. Utilizatorilor li se cere actualizarea informațiilor de securitate ale contului există și un buton pe care clienții ar trebui să-l evite: „Actualizați contul”. Odată ce a apăsat acest buton, utilizatorul ajunge pe un site fals controlat de escroci, de unde aceștia îi pot fura datele personale.
„Stimate Client,
În vederea îmbunătățirii continue a serviciilor noastre și pentru a vă asigura un acces cât mai sigur la serviciile CEC Bank, este necesar să vă actualizați informațiile de securitate.
Vă rugăm să urmați pașii de mai jos pentru a vă verifica și actualiza detaliile contului:
Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a accesa pagina de actualizare.
Introduceți informațiile solicitate în câmpurile corespunzătoare.
Verificați și confirmați datele introduse.
Vă mulțumim pentru colaborare și pentru încrederea acordată!”
Sub acest mesaj, apare și o notă menită să inspire încredere: „© 2024 CEC Bank. Toate drepturile rezervate.”
De cele mai multe ori, escrocii sunt foarte atenți la cum formulează textul din email-uri și cu greu îți dai seama că e o fraudă, mai ales că aceștia pun numele expeditorului „Support CEC Bank”. Un lucru important de știut e faptul că băncile adevărate nu cer clienților niciodată să-și actualizeze informațiile securitate prin email.
Așadar, dacă se întâmplă să primiți astfel de mesaje, contactați banca imediat, folosind numărul de telefon oficial de pe site-ul băncii.
Citește și Peste 70.000 de conturi au fost șterse de către Meta. Aveți mare grijă la următoarele situații