- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nu mai aștepta o mărire de salariu! Iată trei metode simple și eficiente prin care poți economisi. În acest fel recuperezi toți banii cheltuiți în vacanța de vară

06 Oct, 20:39 • Cornel Ghimeșan
S-a încheiat vara, perioada vacanțelor și implicit cheltuielile mari. Așadar, de acum putem economisi mai ușor, fără eforturi atât de mari. Iată trei metode eficiente. S-a încheiat vara, perioada vacanțelor și implicit cheltuielile mari. Așadar, de acum putem economisi mai ușor, fără eforturi atât de mari.
Nu mai aștepta o mărire de salariu! Iată trei metode simple și eficiente prin care poți economisi. În acest fel recuperezi toți banii cheltuiți în vacanța de vară

Trei metode să economisești. Banii cheltuiți pe concedii îi puteți pune la loc în pușculiță începând din această toamnă. Specialiștii au făcut o serie de recomandări despre cum se pot economisi până la 1.000 de lei pe lună.

Cum să economisești bani. Trei metode simple

Cum poți economisi bani prin trei metode. Metoda consultanților financiari se numește “no speed month”, adică luna în care ne bazăm doar pe necesități. În această categorie nu intră ieșitul la restaurant sau opririle la cafenea în drum spre serviciu. Cine are de gând chiar să economisească până la 1.000 de lei pe lună e nevoie să renunțe la aceste obiceiuri și să își ia mâncarea și cafeaua la pachet.

Citește și Compania-mamă a Lidl și Kaufland cumpără acțiuni la o companie de transporturi cu operațiuni în România. Cifra de afaceri a colosului economic se ridică la 648 de milioane de euro

Economiștii mai sugerează să lăsăm mașina în parcare pe timpul săptămânii și să optăm pentru mijlocul de transport în comun.

Irina Chițu, consultant financiar, spune că mai e o metodă eficientă pentru a economisi bani, în jur de câteva sute de lei. E foarte simplu. Începeți curățenia de toamnă în dulapuri, iar hainele care nu vă mai sunt de folos le puteți vinde.

„Putem să vindem lucrurile nefolositoare. După o vacanţă poate te întorci şi ai anumite lucruri pe care nu le mai foloseşti, gadgeturi, mai scapi de ele şi din casă.”, a declarat Irina Chiţu, consultant financiar, potrivit Observator.

Bugetul mediu de vacanță a fost în vara lui 2024 de o mie de euro, arată statisticile. În doar o săptămâna de concediu românii au cheltuit cât câștigă în două săptămâni de muncă. Adrian Asoltanie, consultant financiar, a venit, la rândul său, cu o altă metodă de economisire.

„La o săptămână de vacanţă cheltui ce am produs în două săptămâni de muncă. Pentru cei care simt grea reintrarea în ritmul de economisire, să înceapă cu economisirea în valută străină. Adică în ziua de salariu pui deoparte 100 de euro.”, a spus Adrian Asoltanie, consultant financiar.

Citește și Programul Tomata 2024: Intră pe card cel puţin 1.000 euro. Minstrul agriculturii anunţă subvenţii mai mari

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult