- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nu mai există alta în România! Singura stațiune cu izvoare termale și cu o istorie aparte

18 Aug, 20:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Aceasta este singura stațiune de pe litoralul românesc care are izvoare termale. Faci aproape 3 ore cu mașina, din București.
Nu mai există alta în România! Singura stațiune cu izvoare termale și cu o istorie aparte

Singura stațiune de pe litoralul românesc cu izvoare termale se află la 2 ore și 43 de minute de mers cu mașina, din București. Stațiunea balneoclimaterică are o istorie aparte, iar turiștii care vin aici se pot bucura, printre altele, de tratamente și terapie cu nămol, potrivit cancan.ro.

Te-ar putea interesa și: Autoritățile au pus lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Firma care le-a administrat în ultimii 20 de ani, acuzată de nereguli grave

foto: litoral românesc, izvoare termale

Singura stațiune cu izvoare termale și cu o istorie aparte

Sunt foarte mulți turiști care aleg stațiunile balneoclimaterice din țară, având printre cele mai diverse și de calitate servicii de oferit. Printre cele mai populare se numără Băile Olănești, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Govora sau Tușnad.

Mai este și renumita stațiune Techirghiol, unde turiștii se duc pentru împachetările cu nămol. Există, totuși, o stațiune de pe litoralul Mării Negre, care este foarte cunoscută pentru izvoarele sale termale.

Această stațiune se găsește la 2 ore și 43 de minute distanță cu mașina din București, iar vizitatorii au acces la băi cu apă sulfuroasă, kinetoterapie, tratamente cu nămol sau hidroterapie. Este vorba despre Mangalia.

Mangalia, pe lângă numeroasele spectacole și plajele frumoase, are și o istorie remarcabilă. În secolul VI î.Hr., orașul era cunoscut sub numele de Callatis și fusese colonizat de greci. Câteva secole mai târziu, localitatea a primit un nou nume și a devenit unul dintre cele mai importante porturi din Dobrogea.

Astăzi, în partea de nord a orașului, vizitatorii se pot bucura de efectele benefice ale izvoarelor mezotermale sulfuroase. Unul dintre locurile cele mai vizitate pentru astfel de tratamente este Sanatoriul Balnear Mangalia, unde turiștii se pot bucura de proceduri terapeutice, cazare și masă.

În zonă, există numeroase atracții turistice, printre care portul turistic, Moscheea Esmahan Sultan și Monumentul Eroilor (situat în centrul orașului).

După cum este un oraș plin de istorie, turiștii pot vizita și Muzeul de Arheologie Callatis, Muzeul Marinei, Farul Genovez sau Rezervația Hagieni. Cea mai mare atracție din Sud-Estul Europei este Herghelia Mangalia.

Te-ar putea interesa și: Record absolut de turiști pe litoralul românesc. Peste 200.000 de turiști sunt la malul mării