O companie de recrutare vrea să aducă 12.500 de angajaţi tanzanieni în România. Modelul de business al Citadela SRBC Group a plecat de la premisa că, pentru a oferi clienților cele mai bune condiții, este necesară eliminarea intermedierilor. Tocmai din acest motiv, compania a inaugurat, concomitent cu filiala din România, propria subsidiară în Tanzania, mai exact în Arusha, al doilea cel mai mare oraș al țării.
“Odată cu stabilirea unui punct de lucru în Tanzania, ne asigurăm că întregul proces de recrutare și selecție, dar și obținerea vizelor de emigrare în scop de muncă, este coordonată de noi, fără a mai apela la companii intermediare”, spune reprezentantul companiei, subliniind că filiala din Tanzania este condusă, de asemenea, de echipa ce coordonează și proiectul din România.
“Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.
În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Groupâ, potrivit Zf.ro.
Citadela SRBC Group îşi propune ca circa 30% dintre angajaţii aduşi din Tanzania să fie plasaţi în companii de industrie uşoară – producători de mobilier, textile, etc. De asemenea, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcţii – 20% – , cât şi cea a angajaţilor din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasaţi în special în industria agricolă sau cea de creştere a animalelor.