- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O comună din România impresionează din ce în ce mai mulți străini. Belgienii, nemții și olandezii s-au stabilit deja acolo

31 Jul, 21:11 • Bugiu ⁠Ana Maria
Faimoasa comună în care străinii au început de câțiva ani să își cumpere case a depășit celebra localitate Viscri, preferată de Regele Charles.
O comună din România impresionează din ce în ce mai mulți străini. Belgienii, nemții și olandezii s-au stabilit deja acolo

O comună din România a devenit unul dintre locurile cele mai îndrăgite de către străini, drept care, au început, de câțiva ani, să își cumpere case acolo, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: O comună din România atrage peste un milion de turiști în fiecare an. Este un loc special, cunoscut ca și „Raiul din România”

foto: comuna Ciugud

Care este comuna din România unde se cumpără multe case de către străini

Comuna din România unde străinii își cumpără case, lăsându-se fermecați de frumusețea locului este Ciugud, din judeţul Alba. Belgienii, nemţii, olandezii şi ungurii au început să vină aici în număr din ce în ce mai mare, iar investiţiile sunt vizibile.

Banii pe care i-au lăsat străinii în această comună se văd la orice pas. Comuna se află la doar 10km de Alba Iulia, iar investițiile au fost făcute cu fonduri europene.

Facilitățile din această comună sunt numeroase: drumuri agricole asfaltate, internet gratuit din toate spaţiile publice, piste de biciclete şi iluminat public (care se face cu ajutorul eolienelor). Localitatea s-a transformat, de la an la an, într-o atracție turistică pentru mii de oameni.

Ciugud este numită și ”smart village”, deoarece toți localnicii se bucură de stații de încărcare a mașinilor electrice, de o școală smart și au chiar și posibilitatea de a face plățile taxelor online.

”Cel mai frumos lucru care se petrece în ultimii șapte ani este că foarte multe familii din afara țării aleg să vină să se stabilească la noi în comună.

Și avem, nu doar familii plecate din Ciugud, ci și familii care sunt din Brăila, dar și care au trăit în SUA, belgieni, italieni, olandezi, nemți.

Odată că am devenit atractivi pentru românii plecați peste hotare, dar am devenit atractivi și pentru străinii care vor să se stabilească în România”, a spus primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, potrivit ziare.com.

Locuitorii din Ciugud au și locuri de muncă, zecile de firme deschise aici oferind sute de job-uri.

O veste nu tocmai potrivită este că prețurile locuințelor au crescut tot mai mult, iar o casă cu 6 camere și un teren de 3.000 de metri pătraţi se vinde cu 340.000 de euro, potrivit unui site cu anunțuri imobiliare.

De asemenea, o locuinţă cu trei camere se vinde cu suma de nu mai puţin de 99.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: Locuitorii dintr-o comună din România, evacuați de urgență din cauza riscului de explozia a unei pungi de gaze subterane