Șocul pe care l-a avut când a văzut nota de plată, iată despre ce e vorba. Karin Tasch a decis ca la finalul lunii mai să își organizeze o vacanță scurtă în Viena, pentru a se putea bucura de începutul călduros de vară. Totuși, excursia s-a lăsat și cu episoade mai puțin plăcute. Turista a rămas cu un gust amar după ce s-a așezat la o cafenea pentru a savura un cappuccino.
Femeia l-a comandat liniștită, fără a verifica meniul înainte, a savurat cafeaua și apoi a cerut nota. În acest moment lucrurile au luat o întorsătură dramatică. Când a văzut nota de plată, femeia s-a șocat și s-a enervat la culme. Aceasta a povestit toată situația în mediul online, fiind total revoltată față de prețurile uriașe pe care le practica localul.
Femeia a scos din buzunar pentru un capuccino nu mai puțin de 6,90 euro, adică aproximativ 34 de lei.
„De obicei, nu fac asta pentru a-i face pe oameni să evite o companie anume, dar prețul acestui cappuccino e strigător la cer. Nu mai spun că a fost servit într-o cană de espresso!”, a scris Karin Tasch pe Twitter.
Doi ani de pandemie de Covid-19, războiul dintre Ucraina și Rusia și sancțiunile economice aplicate pentru țările invadatoare au dus la un efect dramatic pentru marea majoritate a populației. Prețurile au explodat, iar economia la nivel global este total dezechilibrată și extrem de sensibilă.În majoritatea țărilor, inflația a explodat, iar oamenii de rând sunt îngenunchiați de prețurile uriașe pe care trebuie să le suporte pentru produse și servicii.
Europa, pe muchie de cuțit – alimentele de bază au devenit produse de lux. Zahărul, laptele și ouăle s-au scumpit extraordinar de mult, chiar dacă principalele costuri de producție au scăzut considerabil, potrivit digi24.ro.
În Marea Britanie, o pâine albă feliată a ajuns să coste aproximativ 8 lei, cu circa 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În Italia, pastele s-au scumpit cu 17% într-un an, iar germanii plătesc pentru produsele lactate mai mult cu aproximativ 40%, iar cartofii costă și ei cu 17% mai mult. În România, alimentele care s-au scumpit cel mai mult sunt zahărul – cu 60 de procente, urmat de unt, ouă, lapte și pâine, conform unui raport INS.
La nivelul Uniunii Europene creșterea la produsele alimentare este de aproape 17%, în medie, în ultimul an. Costurile pentru fabricarea acestora , care includ combustibilul, grâul sau alte mărfuri agricole, au scăzut cu până la 40% pe piețele internaționale, dar, cu toate astea, prețurile la raft rămân ridicate în Europa.
Alte articole: Un client din Cluj-Napoca a fost șocat când a primit nota de plată într-un restaurant. Ce taxă i-a fost adăugată pe nota de plată