O femeie a trecut prin coșmarul vieții după ce a câștigat la loterie. „Mi-a fost greu în acea perioadă. M-am luptat financiar… ceva mi-a spus să merg la magazin și să-mi încerc câștigurile”, a spus Brittany, potrivit Yahoo News.
Însă, lacrimile de bucurie s-au transformat într-un coșmar pentru ea atunci când a mers să-și ridice banii de la Biroul Districtual al Loteriei din Florida. În loc de bani, a primit un „bilet pentru circumstanțe speciale”, conform căruia ea ar trebui să ofere „datorii de stat”.
Loteria din Florida a trebuit să contacteze Departamentul de Oportunități Economice (denumit acum Departamentul Comerțului) pentru a „stabili dacă se datorează vreo taxă” cu privire la compensația de șomaj pe care Brittany a primit-o în trecut.
Tânăra susține că nu a primit niciodată o scrisoare, un e-mail sau un apel de la stat în care să-i spună că le datorează bani. „Acest lucru nu poate fi corect. Dacă voi [statul] puteți afla dacă lucrez sau dacă nu lucrez pentru a verifica dacă mă calific pentru șomaj, ar trebui să puteți găsi o modalitate de a mă contacta. E-mailul meu de pe acel site este în continuare același”, a spus Brittany, care a câștigat 1.000 de dolari în 2023 și nu a avut probleme în a primi acești bani.
Citește și: Cum arată femeia care a reușit să pună mâna pe banii Loteriei Române! Maria a câștigat la tragerea Noroc
Un nou sondaj împarte cu succes România în două. Dacă ar câștiga 100 de milioane de lei la loterie, românii ar păstra pentru ei înșiși doar 32%, iar restul banilor i-ar împărți către familie, copii sau donații, arată un sondaj dezvoltat de platforma de cercetare de piață Frappe Digital.
În acest sens, conform informațiilor rezultate din urma sondajului, 35% din bani s-ar duce către familia apropiată (soț/soție, copii, părinți), 32% rămân la persoana care a câștigat banii și 18% vor constitui moștenire pentru copii. Din cei 15% rămași, aproape jumătate s-ar duce către donații. Mai rămân 5% pentru rude și 3% pentru prieteni.
„I-am întrebat pe românii din mediul urban cum ar împărți banii dacă ar câștiga 100 milioane de lei la loterie. Adică o sumă atât de mare, că ar putea trăi fără griji atât ei cât și copiii lor (și poate și copiii copiilor lor).
Mi se pare foarte interesant cum ”înțelepciunea” populară se reflectă în comportamentele actuale ale consumatorilor. Rezultatele par să se alinieze foarte bine cu proverbul ”frate, frate, dar brânza-i pe bani”, arată Daniel Enescu.