- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O nouă destinație din Bulgaria atrage din ce în ce mai mulți români în 2024. Unde se află Castelul Ravadinovo, locul care rivalizează cu palatul reginei Maria de la Balcic

14 Jul, 13:17 • Adrian Popovici
Castelul reginei Maria de la Balcic are un rival inedit. Este vorba despre castelul Ravadinovo, construit în urmă cu doar 25 de ani.

Bulgaria este soluția la îndemână pentru românii care vor să-și facă concediile în afara țării. Cu toate stațiunile sale, țara vecină face concurență serioasă antreprenorilor români. Mulți dintre cei care aleg să treacă granița se opresc la Balcic pentru a vizita castelul reginei Maria. Cu toate acestea, în ultimii ani acest loc cu o istorie bogată are un rival modern: castelul Ravadinovo, notează Bugetul.ro.

Castelul Ravadinovo, situat la doar câțiva kilometri de Sozopol și stațiunea Duni, a devenit rapid una dintre cele mai căutate atracții turistice ale litoralului bulgăresc. Construit cu o pasiune deosebită și o muncă intensă timp de aproape 25 de ani de către Georgi Tumpalov, acest castel impresionant nu atrage vizitatori doar prin arhitectura sa de basm, ci și prin povestea fascinantă din spatele său.

Comparat deseori cu palatul regal de la Balcic, Castelul Ravadinovo a reușit să se impună drept o destinație de top pentru turiști din întreaga Europă. În fiecare sezon estival, mii de vizitatori, inclusiv mulți români, se îndreaptă spre acest loc fermecător pentru a explora grădinile sale exotice, sălile sale luxoase și atmosfera sa de poveste.

„Un castel foarte frumos l-am vizitat curând, plata se face Cash, am stat 3 ore dar parca nu am văzut tot, merita vazut tot. Un castel care m-a fermecat, un loc plin de simbolistica care merita vizitat pentru o zi de relaxare.plata este 30 leva adulți, 15 leva pensionari cu cuponul de pensie”, a scris pe Google un român care a vizitat castelul Ravadinovo.

Castelul Ravadinovo
Castelul Ravadinovo

Te-ar putea interesa și: IRI Travel: 1,5 milioane de români merg în vacanţă cu automobilele proprii în Bulgaria, Turcia şi Grecia. Sfaturi pentru a evita nervii de pe traseu

De ce a ajuns castelul Ravadinovo popular?

Popularitatea crescândă a castelului l-a propulsat în topurile internaționale ale celor mai frumoase castele, fiind recunoscut nu doar pentru frumusețea sa arhitecturală, ci și pentru contribuția sa la turismul din regiune. Distins cu premii prestigioase, precum A’design Award, castelul continuă să atragă iubitorii de istorie, artă și călătorii într-o călătorie fascinantă prin cultura și patrimoniul bulgăresc.

Pentru românii în căutare de noi aventuri și descoperiri, castelul Ravadinovo oferă o oportunitate unică de a rivaliza cu istoria și frumusețea naturală a rivalului  său, Balcicul. Fiecare colț al acestui castel te poartă într-o călătorie în timp, oferind o experiență memorabilă și lăsând amintiri de neuitat în inimile vizitatorilor săi.

„Un loc ce își merita toate stelele. Născut dintr-un vis de copil, poartă în el construcția visului împlinit. Întrarea este de 30 leva, 15 leva pentru pensionari plus alte discounturi pentru copii, pentru blonde (!), etc. În interior mai exista galeria de porțelanuri care este tot cu taxă dar aici poți viziona 3 filmulețe de 15 min (și in limba engleza) realizate de National Geographics și poți porni un pian digital care cântă singur o melodie în timp ce privești exponatele. Am vizionat filmul cu istoria castelului „În love with the wind”.

Mi-a plăcut nespus cum visul copilului Georgi Konstadinov Tumpalov a pornit pe aripile celor 4 vânturi și mai târziu cu ajutorul întregii familii a pornit la construcția unui basm. La intrare mai poți face o fotografie cu un oștean pe care o primești la ieșire contra sumei de 10 leva.

Un loc minunat, care te transpune în lumea propriei copilării și a viselor în care tu însuți ești eroul de poveste, ești prinț și rege, ești oștean sau prințesă, lupți pentru regat sau revii și te plimbi pe aleile domeniului tău pe alei și podețe, prințesă statui, fântâni și lacuri. De neratat!”, a scris un alt român impresionat de castelul Ravadinovo.

https://www.youtube.com/watch?v=CXqwSEhzI2c&ab_channel=MariusPapadopol

Citește și: Jeep Safari în Deltă sau vizită la Balcic: Ce tipuri de excursii opționale preferă turiștii de pe Litoralul românesc