- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O nouă „lovitură” pe piața imobiliară din Cluj! Prețul astronomic cu care se vinde o garsonieră de câțiva metri pătrați: „Se vinde mobilată și utilată”

02 Jul, 19:00 • Cornel Ghimeșan
Clujul nu încetează să surprindă atunci când vine vorba de piața imobiliră! O nouă propietate s-a viralizat pe rețelele de socializare, după ce internauții au descoperit care este prețul de vânzare al acestui imobil.
O nouă „lovitură” pe piața imobiliară din Cluj! Prețul astronomic cu care se vinde o garsonieră de câțiva metri pătrați: „Se vinde mobilată și utilată”
Locuințele din Cluj-Napoca continuă să facă senzație pe rețelele de socializare, iar prețurile cerute pentru apartamente ating cote alarmante, apropiindu-se rapid de 3000 de euro pe metru pătrat. Acest oraș rămâne cel mai scump din România în ceea ce privește prețurile locuințelor, iar cei care doresc să cumpere un apartament aici trebuie să fie pregătiți să scoată sume considerabile din buzunar.

Recent, o clujeancă a provocat un val de indignare pe internet după ce a publicat un anunț în care își exprima intenția de a vinde o garsonieră de doar 28 de metri pătrați pentru suma impresionantă de 80.000 de euro. Această locuință minusculă, complet utilată și mobilată, a stârnit reacții puternice din partea utilizatorilor rețelelor de socializare, revoltați de prețul exorbitant cerut.

Citește și: Cum a evoluat piața chiriilor din România! Care sunt cele mai luxoase și mai scumpe cartiere din București și Cluj

Deși garsoniera este complet echipată, aceasta nu se află într-o zonă ultra-centrală, ci în apropiere de Expo Transilvania, ceea ce face ca prețul cerut să pară și mai exagerat în ochii multora. Această situație ilustrează încă o dată cât de tensionată a devenit piața imobiliară din Cluj-Napoca, unde prețurile continuă să crească, depășind cu mult așteptările cumpărătorilor potențiali.

„Persoană fizică. De vânzare garsonieră 28 mp, aproape de Expo Transilvania, mijloacele de transport în comun strada Dâmboviței nr 87. Garsoniera se vinde mobilată și utilată se află la etajul 2 din 4 .Este compusă din cameră, bucătărie, baie, hol și are balcon deschis. Preț 80.000 de euro”, se precizează în anunțul imobiliar postat de clujeancă.

Cluj-Napoca se menține în topul celor mai scumpe orașe din România pentru cei interesați să cumpere un apartament. Conform specialiștilor de la Imobiliare.ro, piața imobiliară din acest oraș a înregistrat o creștere semnificativă, de 3% în ultimele 30 de zile. La sfârșitul lunii mai, prețul mediu solicitat pentru proprietățile rezidențiale noi a atins valoarea de 2.960 euro pe metru pătrat util.

Ritmul anual de creștere pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca a fost consistent, în jur de 10%, atât pentru segmentul de apartamente noi, cât și pentru cele vechi. Astfel, prețul mediu solicitat pentru apartamentele vechi în acest oraș se situează la 2.735 euro pe metru pătrat util. Aceste cifre reflectă o piață imobiliară dinamică și în continuă expansiune în Cluj-Napoca, cu cerere susținută și prețuri în creștere constantă.

Citește și: De la Cluj la New York, cu avionul în 2024! Cât costă un bilet către SUA de pe noul terminal al aeroportului Avram Iancu

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult