- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O nouă metodă de escrocherie circulă printre curieri. Au fost furați zeci de mii de lei

17 Aug, 13:56 • Bugiu ⁠Ana Maria
Metoda „curierii” a fost pe val în ultimele două luni. Doar unul singur a furat zeci de mii de lei.
O nouă metodă de escrocherie circulă printre curieri. Au fost furați zeci de mii de lei

Vara aceasta a fost, se pare, o perioadă prielnică pentru curieri pentru a „păcăli” sistemul. Câteva sute de constănțeni au căzut în plasa unui bărbat de 34 de ani, care lucra la o firmă de curierat. Acesta se ducea la clienți, le lăsa pachetele, le lua banii și nu mai preda sumele către firmă. A făcut o pagubă de aproape 80.000 de lei, dar visul frumos s-a spulberat, când oamenii legii l-au prins, potrivit bugetul.ro.

Te-ar putea interesa și: Escrocherie în numele ANAF! Cum funcționează țeapa care lasă victimele și fără 10.000 de euro

foto: curieri

O nouă metodă de escrocherie circulă printre curieri

Informațiile transmise de către Inspectoratul de Poliție din Județul Constanța spun că bărbatul este acuzat de delapidare și înșelăciune în formă continuă. A lucrat la compania de curierat aproape 3 luni și și-a băgat în buzunar 79.000 de lei.

„Astfel, în perioada iunie – august, bărbatul, curier în cadrul unei societăţi comerciale, ar fi livrat diferite colete clienţilor, încasând sumele de bani aferente, pe care nu le-ar mai predat ulterior societăţii. Prejudiciul cauzat este de peste 79.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Autoritățile au fost și acasă la el, confiscând diverse bunuri. L-au arestat preventiv, pentru 24 de ore, la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Este, în continuare, anchetat sb control judiciar.

Autoritățile nu au anunțat ce se va întampla în cadrul procesului care se va deschide. Nu știm dacă există posibilitatea ca și clienții care au primit coletele să fie audiați.

Firma de curierat se pregătește să ofere actele care atestă clar că bărbatul a încasat banii de la clienți pentru colete și nu i-a returnat firmei, așa cum este, de fapt, procedura.

Este de menționat că livratorul a furat doar banii primiți cash de către clienți. Comenzile online, plătite direct cu cardul, nu au fost compromise, curierul negăsind metode prin care să îi fure și pe aceia.

Dacă nu se va găsi suma furată, este posibil ca livratorului să îi fie vândute o parte din bunuri.

Te-ar putea interesa și: O nouă escrocherie în sezonul concediilor. Turiștii, victimele țepelor când caută cele mai ieftine oferte pentru vacanță