Polițiștii au efectuat o percheziție într-un caz de înșelătorie, după ce o femeie s-a dat drept măicuță și a încasat de la o tânără o sumă enormă, a informat Agerpres.
Este vorba de o femeie de 26 de ani s-a dat drept măicuță și a reușit să păcălească o altă femeie de 49 de ani. Falsa femeie a bisericii a reușit să obțină 30.000 de euro de la victimă, pentru un așa-zis ajutor. Ea a pretins că o va ajuta să scape de ghinionul în dragoste dacă va fi „ajutată” cu mai multe obiecte de valoare și diverse sume de bani.
„În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat bijuterii, telefoane mobile, 3.000 de euro şi mai multe înscrisuri. Din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie – august a.c., femeia, de 26 de ani, ar fi pretins că este măicuţă şi ar fi înşelat persoana vătămată, o femeie de 49 de ani, din Târgovişte, căreia i-ar fi solicitat bani pentru a o ajuta să rezolve problemele sentimentale pe care le are fiica acesteia. Prejudiciul creat se ridică la aproximativ 30.000 de euro”, precizează IPJ Dâmbovița.
Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
Un alt incident de acest fel a fost descoperit în luna iulie, când un bărbat care obișnuia să cerșească deghizat în haine de măicuță a inventat o poveste emoționantă cu care a reușit să convingă enoriașii să îi dea bani. Individul a fost dat pe mâna poliției de un credincios care și-a dat seama că totul a fost o înșelătorie. Escrocul obișnuia să recurgă la acest gest în zilele în care la biserică se aduna multă lume.
„Colegii mei l-au întălnit o singura dată în preajma hramului Manastirii SF Ioan în preajma sanzienelor. dacă este să ne referim la faptul că mulți pretind a fi altcineva sau a avea diverse afecțiuni, este o practică des întâlnită. Simulează diverse afecțiuni, se bandajează, cerșesc și au povești care să stârnească mila.
Banii acestor suceveni milostici se regăsesc fie în baruri, fie la casele de pariuri, la sălile de jocuri, este un lucru cunoscut că oamenii sunt milostivi în această zonă. Așa ne-au răspuns cerșetorii vioajori, care sunt de meserie și vin ocazional la Suceava, cerșesc. Întrebați fiind de ce au ajuns aici, ne-au spus că oamenii sunt milostivi și le dau foarte mulți bani. Lucru pe care l-am întâlnit adeseori în practica de zi cu zi, când într-adevăr cerșetorii au sume mari, dacă vă imaginați.
Săptămâna trecută am găsit pe cineva din zona Fălticeni, avea peste 300 de lei strânși din cerșetorie până la orele 14. Așa că recomand sucevenilor cu tărie să își manifeste această simpatie și grijă față de semeni prin niște forme mai organizate și să nu cadă pradă acestor șarlatani care efectiv abuzează de bunătatea lor”, a spus șeful Poliției Locale Suceava.