- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O pizzerie din România se regăsește în top 50 Europa. În ce oraș se află

16 May, 10:27 • Amarie Giorgiana
O pizzerie din România a fost inclusă în top 50 în Europa, potrivit unui clasament anunțat pe 14 mai de 50topizza.it.

România intră pe harta celor mai bune pizzerii din Europa! Conform unui clasament postat pe 14 mai de 50topizza.it., o pizzerie dintr-un oraș din țară se află în topul celor mai bune.

După doar un an de la deschidere, pizzeria Zano din Iași a reușit să-și câștige locul în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa. Locația s-a clasat pe locul 49, iar decernarea premiilor a avut loc în cadrul unui eveniment care a avut loc la începutul acestei săptămâni în Madrid, Spania.

Zano, pizzeria din Iași care se află în top 50 în Europa

Pizzeria Zano a fost înființată în urmă cu aproximativ un an de Alex Gafițianu și Giovanni Santarpia, un bucătar italian, specializat în prepararea pizei. Conform topului, Santarpia este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni bucătari de pizza din Florența, Italia.

„Italianul Giovanni Satarpia este responsabil de realizarea meniului și supraveghează dezvoltarea unei echipe foarte motivate de tineri români. Pizza este dospită cu grijă, având o crustă moale, pronunțată și condimentată conform tradiției italiene, dar și bine coaptă; primul lucru pe care îl observi este aroma care te teleportează pe aleile din Napoli. Asocierea vinurilor și a berilor adaugă o notă de divertisment. Atmosfera este foarte caldă și primitoare, serviciul plăcut și bine organizat pentru a crea o experiență grozavă”, notează 50toppizza.it.

Citește și: După succesul înregistrat în România, lanțul de cafenele 5 to go se extinde și în afara țării, în Ungaria și Bulgaria. Fondatorii vor să mai ajungă, pe plan local, la 650 de unități până la final de an

Povestea lui Alex Gafițanu, proprietarul pizzeriei de succes

Alex Gafițanu, antreprenor, a mers până în pânzele albe pentru a ajunge la succes. Acesta a mers până în Italia pentru a-l convinge pe Giovanni Satarpia să vină în Iași. El a contactat peste 70 de pizzeri de top și așa a ajuns la Giovanni, recunoscut la nivel mondial în rândul pizzerilor, fiind clasat pe locul 61 în lume.

„Am vrut să facem un spațiu pentru tineri, un restaurant deosebit. Din păcate nu știam să facem pizza, astfel am ales să plec în Italia. Am contactat 70 de pizzeri, au răspuns 5 și m-am întâlnit cu 3. Așa l-am cunoscut pe Giovanni. Suntem singura pizzerie din top 50 Europa. Până acum eram o pizzerie bună, dar acum am fost introduși în acest top, iar pe lângă bucuria pe care o simțim, avem și o responsabilitate mare. De acum, fiecare pizza pe care o facem trebuie să fie demnă de top 50 în Europa. Pe lângă acest lucru, acest top”, a  spus Alex Gafițanu, fondatorul pizzeriei, pentru Aleph News.

Pe lângă atenția pe care o acordă la prepararea pizzei, clasamentul european ține cont și de serviciile oferite de local. Modul în care personalul servește și prezintă produsul se numără printre criteriile de departajare. Mai mult, meniul și atmosfera din local sunt și ele aspecte importante pentru criticii culinari.

Citește și: Cea mai mare platformă de promovare a României a fost lansată. Autoritățile vor să crească cu 20% numărul de turiști străini cu cele 12 rute și 275 de obiective