O româncă din Slănic l-a impresionat pe primarul din nordul Londrei cu prăjiturile sale. „Mi-a mărturisit că noi, românii, suntem ingenioși și producem lucruri de calitate, și că limba română este a doua cea mai vorbită limbă în oraș, după engleză„, a spus Claudia Matei pentru o publicație românească din Marea Britanie.
Claudia povestește că într-o zi de noiembrie s-a trezit cu Peter Taylor în cofetăria ei. Bărbatul, îmbrăcat elegant și proaspăt bărbierit, a pășit în cofetăria Claudiei de pe Watford High Street și a plasat o comandă, ca orice client obișnuit. După câteva zile, acesta s-a întors și s-a prezentat: „Numele meu este Peter Taylor și sunt primarul din Watford„.
Claudia a rămas înmărmurită! „Oare am greșit ceva? Oare a venit să mă amendeze?„, s-a întrebat ea, înainte de a îndrăzni să vorbească. „Eu sunt Claudia, Claudia Matei, și sunt din România„, a răspuns în engleză femeia.
Mai târziu, primarul din Watford a dezvăluit de ce a revenit la magazin. Din cuvintele lui Taylor, Claudia a aflat, plină de emoție, că savarinele și amandinele ei sunt foarte apreciate, iar cofetăria sa este unul dintre cele mai curate și elegante magazine de pe Watford High Street.
Pe pagina sa de Facebook, primarul din Watford a făcut o postare despre cofetăria româncei, în care a scris printre altele: „În această postare, faceți cunoștință cu echipa de la Brutăria Krantz din Centrul orașului Watford. Răsfățați-vă papilele gustative cu aromele irezistibile de la această brutărie! De la prăjituri minunate la biscuiți delicioși, bunătățile lor sunt coapte la perfecțiune. Veniți să savurați ceva dulce astăzi!”.
Alexandru a plecat la 20 de ani din țară, dar acum a revenit pentru a-și continua viața alături de familie și a-și construi o casă frumoasă. Realitatea din România l-a izbit dur pe tânăr și l-a făcut să îi pară rău de decizia pe care a luat-o.
Prețurile mari, nivelul scăzut de trai și încercările eșuate de a-și găsi un job bun i-au tăiat aripile. Acum, ia în calcul să se ducă înapoi în Regatul Unit, acolo unde a dus o viață destul de bună.
,,În România, dacă nu ești IT-ist, medic, avocat sau dacă nu lucrezi pe un post bun, la stat, este greu să trăiești. Am încercat să mă angajez în multe locuri, pentru că banii pe care i-am strâns nu vor ține o veșnicie. M-am lovit de salarii foarte mici, chiar dacă experiența mea este uriașă. Este descurajant pentru tineri, pentru cei care doresc să se întoarcă acasă. Am fost sfătuit de multe persoane să nu mă întorc, dar inima mea este acasă. Îmi doresc ca copiii mei să copilărească la fel ca mine, să se bucure de bunici, de sentimentul de acasă, să trăiască printre străini doar dacă ei aleg acest lucru”, a povestit Alexandru.