Canicula din această vară a dat peste cap multă lume. Românii au „forțat” aparatele de aer condiționat și consumul energiei a crescut considerabil. O veste bună este, totuși, că există oameni care se gândesc la soluții alternative pentru răcirea locuințelor. O studentă româncă a creat această soluție și ar putea chiar înlocui aparatele de aer condiționat, așa cum le știm noi, potrivit bugetul.ro.
Conceptul gândit de studentă este inovativ și poate revoluționa piața din România. Aceasta utilizează un material care absoarbe căldura din aer, fiind capabil să elibereze căldura „captată” în exterior, fără energie suplimentară. Mai mult, materialul este reutilizabil, ceea ce îl face, nu doar eficient, dar și sustenabil, iar sistemul este ecologic și non-toxic.
Te-ar putea interesa și: Nimeni nu are voie să își monteze aer condiționat aici! Poliția a început să inspecteze zonele
foto: aer condiționat inovator, sursa foto: bugetul.ro
Dacă ne gândim să comparăm sistemul ei inovativ cu aparatele de aer condiționat tradiționale, avantajele și dezavantajele sunt clare, iar cele mai multe lucruri pozitive le regăsim în metoda studentei.
Spre exemplu, invenția sa:
Ce îți poți dori mai mult de la un sistem de răcire a locuințelor, birourilor sau a altor încăperi?!
Datorită potențialului enorm pe care îl are, sistemul studentei poate fi utilizat în cantități uriașe în viitor. Țările cu climat cald ar putea fi cei mai fericiți, în cazul utilizării acestei tehnologii.
Studenta deja a atras atenția specialiștilor din domeniu cu invenția sa, primind premii distincte și fiind prezentată la foarte multe conferințe de specialitate.
Pentru dezvoltarea produsului la scară largă, studenta cauta deja investitori și potențiali parteneru pentru a-și face simțită prezența pe piață. Sistemul ei ar putea schimba complet modul în care ne răcim locuințele.
Soluția fetei promite să facă față problemelor legate de schimbările climatice și de creșterea temperaturilor la nivel mondial.
Te-ar putea interesa și: Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. Scumpiri de până la 40%