- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O versiune rară a „Micului Prinț” este scoasă la licitație pentru 1,2 milioane de dolari. Care este detaliul care o face unică

25 Oct, 20:49 • Berbecar Ralph
O copie extrem de rară a celebrei lucrări „Micul Prinț” va fi scoasă la licitație luna viitoare, având o estimare de 1,2 milioane de dolari.
O versiune rară a „Micului Prinț” este scoasă la licitație pentru 1,2 milioane de dolari. Care este detaliul care o face unică

Acest exemplar, scris de Antoine de Saint-Exupéry la mașina de scris, include corecturi efectuate chiar de autor, ceea ce îl face un obiect deosebit de prețios pentru colecționari și iubitorii de literatură. Licitația va avea loc în cadrul Festivalului de Artă din Abu Dhabi, un eveniment care atrage atenția internațională asupra artei și culturii, scrie Gândul.ro.

O copie extrem de rară a cărții „Micul Prinț” va fi scoasă la licitație cu 1,2 milioane de dolari

Cartea este una dintre cele mai cunoscute și traduse cărți din lume, publicată pentru prima dată în 1943, în plin război mondial. Această lucrare a fost scrisă în New York, în perioada în care Saint-Exupéry se afla în exil, după ce Franța a fost ocupată de naziști. Contextul istoric în care a fost creat acest roman adaugă o notă de profunzime și nostalgie la mesajul său, transformându-l într-o capodoperă literară care rezonează cu cititorii din întreaga lume.

Manuscrisul care va fi scos la licitație nu este doar o simplă carte; este o comoară literară care conține unele dintre cele mai celebre citate ale lui Saint-Exupéry, cum ar fi: „Doar cu inima se poate vedea ceea ce este bun. Esențialul este invizibil pentru ochi.” Aceste fraze au devenit parte integrantă a culturii universale, inspirând generații întregi prin profunzimea lor și prin adevărurile universale pe care le transmit.

Citește și: Bucureștenii își urăsc orașul! Traficul infernal și lipsa locurilor de muncă, în topul nemulțumirilor!

Specialiștii din domeniul literaturii consideră această copie o veritabilă bijuterie, nu doar datorită istoricului său, ci și datorită legăturii intime pe care o păstrează cu autorul. Corecturile personale realizate de Saint-Exupéry oferă o privire rară asupra procesului său creativ, reflectând modul în care a evoluat gândirea sa în timpul scrierii lucrării. Aceasta adaugă un strat suplimentar de autenticitate și valoare, transformând-o într-un obiect de dorință pentru colecționari.

Licitația va stârni cu siguranță un interes considerabil, având în vedere că „Micul Prinț” nu este doar un roman pentru copii, ci și o lucrare profundă care abordează teme precum prietenia, iubirea și pierderea. În ciuda faptului că este adesea citită ca o poveste simplă, la o privire mai atentă, cartea dezvăluie straturi complexe de semnificație, făcând-o relevantă pentru cititori de toate vârstele.

Cittește și: Prețuri remarcabile la licitația de toamnă la tablouri semnate de Tonitza și Grigorescu