- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină. Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar

23 Jun, 22:25 • Cornel Ghimeșan
Ai zice că toată lumea știe să alimenteze mașina cu motorină sau benzină, că e o activitate simplă, dar sunt, totuși, câteva obiceiuri greșite pe care le practică unii șoferi.
Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină. Greșeala care te poate lăsa fără bani în buzunar

Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină. Printre greșelile făcute cel mai frecvent se numără forțarea umplerii rezervorului după ce sare automat pistolul pompei de carburant. Obiceiul poate avea urmări negative pentru mașină și pentru siguranța șoferilor și a altor participanți la trafic.

Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină

Ai mare grijă la acest aspect pentru a nu deteriora sistemul de alimentare. Atunci când pistolul pompei de carburant sare automat e destul de evident că rezervorul e aproape plin, iar sistemul de alimentare e conceput ca să oprească fluxul de combustibil. În momentul în care umpleți după acest punct sunt șanse mari ca sistemul de recuperare a vaporilor de combustibil să se deterioreze. Sistemul e foarte important fiindcă poate preveni scurgerile de vapori toxici în atmosferă și, în acest fel, protejează mediul înconjurător. Dacă e deteriorar nu mai poate face acest lucru și e nevoie de reparații complexe, care pot fi extrem de costisitoare. În plus, mașina are mult de suferit.

Citește și Câți bani primește un pensionar după 29 de ani lucrați. Peste 5.000 de lei la recalculare. Care este ecuația câștigătoare

Obiceiul prost al șoferilor când fac plinul la mașină. Rezervoarele de combustibil au supape de prea plin ca să prevină scurgerile. Când umpleți rezervorul peste limita recomandată, excesul de combustibil poate fi eliberat pe jos în timpul primelor viraje. Când vine vorba de motorina, aceasta e mai uleioasă și nu se poate evapora așa de repede ca benzina, ceea ce poate face drumul alunecos și periculos, mai ales pentru motocicliști și bicicliști.

Cum e afectat mediul înconjurător

Dacă umpli rezervorul peste limită, chiar și mediul înconjurător poate fi afectat. Vaporii de combustibil eliberați pot să schimbe negativ calitatea aerului pe care îl respirăm. Chiar și solul și apa pot fi afectate.

Aspectul economic

Așa cum spuneam, dacă se strică sistemul de recuperare a vaporilor de combustibil sau alte componente, e nevoie de reparații costisitoare. Mai mult, combustibilul scurs pe jos, în mod evident, nu mai poate fi utilizat, iar șoferii sunt nevoiți să alimenteze mai des.

Cum să alimentați corect

Ca să nu vă confruntați cu niciuna dintre aceste probleme, e indicat să respectați întocmai câteva reguli și să țineți cont de semnalele date de pistolul pompei de carburant. Nu mai continuați umplerea rezervorului după ce pistolul a sărit automat.

  • Încetați alimentarea după ce pistolul sare automat.
  • Verificați cât mai des sistemul de alimentare ca să știți sigur că funcționează în mod corespunzător.
  • Optați pentru stații de alimentare bine întreținute, care au echipamente moderne.
  • Evitați umplerea rezervorului după ce pistolul pompei a sărit automat. În acest fel preveniți deteriorarea sistemului de alimentare și contribuiți și la protejarea mediului.

Citește și Greșeala banală pentru care șoferii pot lua amendă uriașă. Foarte puțini cunosc acest detaliu atunci când călătoresc în străinătate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult