- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Oportunitate de afaceri pentru crescătorii de câini. Decizia prin care pot lua bani direct de la stat

22 Jul, 19:59 • Russo George
Poliția Română a anunțat vineri că intenționează să achiziționeze 45 de câini, cu vârste cuprinse între 10 și 16 luni, care vor fi folosiți în misiunile operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Această inițiativă vizează întărirea capacităților de intervenție ale poliției, oferind totodată o oportunitate financiară românilor care dețin exemplare canine din rasele solicitate.
Oportunitate de afaceri pentru crescătorii de câini. Decizia prin care pot lua bani direct de la stat

Românii care dețin câini din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (Malinois), labrador și springer spaniel, sunt invitați să participe la acest proiect. Aceștia trebuie să trimită un e-mail la adresa [email protected] până la data de 31 iulie, ora 14:00, în care să menționeze datele de contact, numărul de telefon, datele câinelui, prețul estimativ și data prezentării pentru evaluare. Evaluările vor avea loc la Centrul Chinologic Sibiu, între 6-8 august, începând cu ora 09:00.

În ziua evaluării, proprietarii de câini trebuie să prezinte dovada dreptului de proprietate asupra animalului, carnetul de sănătate avizat la zi și pedigree-ul. Poliția Română a subliniat că, pentru exemplarele canine care vor trece evaluarea, proprietarii vor trebui să efectueze un test de displazie în termen de maximum 20 de zile. Această cerință asigură că doar câinii sănătoși și apți pentru misiuni vor fi selectați.

„Poliția Română achiziționează 45 de exemplare canine cu pedigree, cu vârsta între 10 și 16 luni și, cel mai important, din rasele ciobănesc german, ciobănesc belgian (Malinois), labrador și springer spaniel. Dacă te regăsești în anunțul de mai sus, trimite un e-mail la [email protected], până la data de 31 iulie, ora 14:00, în care să menționezi: datele de contact ale tale, numărul de telefon, datele exemplarului canin, prețul estimativ și data prezentării pentru evaluare”, se arată pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Citeşte şi: Ce salariu are o femeie de serviciu la bloc în 2024. Nimeni nu se aștepta la o asemenea sumă

Serviciul de Poliție Canină din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a devenit o unitate de sine stătătoare în urma implementării Planului de măsuri pentru restructurarea și reorganizarea activităților cu câini de serviciu în Poliția Română, conform programului-cadru nr. 180.182 din 08.08.2006. Obiectivul general al acestui plan este dezvoltarea capacității de acțiune a formațiunilor dotate cu câini de serviciu pentru a atinge standardele europene în ceea ce privește serviciul polițienesc oferit comunității.

Structura actuală a Serviciului de Poliție Canină este împărțită în două compartimente, bazate pe specializarea câinilor de serviciu: Compartimentul conducători câini de mirosuri și Compartimentul conducători câini de patrulare și intervenție. Această diviziune permite o mai bună organizare și utilizare a resurselor canine în funcție de nevoile specifice ale diferitelor tipuri de misiuni operative.

Oportunități pentru proprietarii de câini

Pentru a facilita procesul de achiziție și a răspunde întrebărilor, cei interesați pot să se deplaseze la Centrul Chinologic Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 157) sau să contacteze telefonic instituția la numărul 0269/235181. Aceste măsuri asigură transparența și accesibilitatea procesului de selecție, încurajând participarea unui număr cât mai mare de proprietari de câini calificați.

Citeşte şi: ANAR restricționează apa în peste 400 de localități din România. Când și unde se anunță „seceta”