- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Opt emoji-uri urmează să apară în 2024-2025. Cel mai popular este fața epuizată cu cearcăne sub ochi

24 Sep, 11:49 • Toma Anca
Emojipedia, un site popular de referință pentru emoji, a publicat în urmă cu câteva luni mai multe imagini cu semnele care urmează să apară. Recent, Consorțiul Unicode, organizația non-profit care supraveghează standardele emoji globale și noile versiuni, a aprobat noua gamă.
Opt emoji-uri urmează să apară în 2024-2025. Cel mai popular este fața epuizată cu cearcăne sub ochi

Emoji-ul cu o față epuizată cu cearcăne sub ochi este cel mai așteptat. Pe lângă acesta, vor mai fi o ridiche, o harpă, un copac fără frunze, o amprentă digitală, o lopată, o pată violet și un steag pentru insula îndepărtată din Canalul Mânecii numită Sark, potrivit CNN.

Noile emoji-uri vor putea fi folosite pe „diverse dispozitive digitale în următoarele câteva luni și pe parcursul anului 2025”, a declarat Emojipedia.

Citește și: Apple face un anunț pentru posesorii de smartphone-uri. Până la finalul anului, aceștia vor avea parte de o nouă surpriză

Fața epuizată cu cearcăne, cel mai așteptat emoji

Fața epuizată cu cearcăne a câștigat titlul de „cel mai așteptat” emoji în cadrul World Emoji Awards, primind mai mult de 60% din voturi. Pata violet și lopata s-au clasat pe locul al doilea și, respectiv, pe locul al treilea.

Chiar dacă mulți nu îi înțeleg sensul, copacul fără frunze este menit să sensibilizeze publicul cu privire la secetă și schimbările climatice. „Seceta este o parte naturală a ciclului climatic, timp de milioane de ani copacii s-au adaptat la aceste condiții dure. Dar clima se schimbă, seceta devine mai frecventă, mai severă și chiar se extinde în alte locuri în scurt timp”, a scris Baihaki.

Unele servicii de operare, printre care Apple iOS și Alphabet Android, și pun propria interpretare asupra modelelor emoji.

Apple lansează o nouă aplicație

Până acum, podcast-urile din cadrul serviciului companiei puteau fi ascultate doar online. Ei bine, această aplicație va aduce mai multe facilități utilizatorilor.

Podcast-urile au pagini dedicate unor mulțimi de categorii, iar utilizatorii pot da follow, pentru a fi puși la curent cu episoadele noi ale publicațiilor. Înainte de această nouă aplicație, utilizatorii puteau asculta podcast-urile doar prin link extern, ca și cum ai căuta podcast-uri prin Google.

Apple Podcasts pentru web oferă o bibliotecă vastă, care găzduieşte milioane de emisiuni audio şi secţiuni, unde pot fi găsite cele mai ascultate podcast-uri.

Prin logarea cu contul Apple, utilizatorii își vor putea sincroniza datele între aplicaţiile mobile şi cea web. Astfel, o emisiune ascultată parţial pe telefon poate fi reluată din versiunea web. Aplicația este funcțională în browser-ele Safari. Firefox, Edge şi Chrome.