- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Se construiește un oraș inteligent, de două ori mai mare decât Barcelona. Va aduce o contribuție anuală de 25 de miliarde de dolari la economia țării

10 Oct, 21:37 • Toma Anca
În Egipt, s-a început construcția unui oraș inteligent, de două ori mai mare decât Barcelona. Va purta numele de Ras El-Hekma și se va întinde pe o suprafață de 170 de kilometri pătrați (65 mile pătrate), având capacitatea de a găzdui până la două milioane de locuitori. Ca poziție geografică, se va situa la aproximativ 350 km nord-vest de Cairo.
Se construiește un oraș inteligent, de două ori mai mare decât Barcelona. Va aduce o contribuție anuală de 25 de miliarde de dolari la economia țării

Oraș inteligent, durabil și complet funcțional se anunță a fi Ras El-Hekma. Proiectul include cartiere rezidențiale moderne, hoteluri internaționale, stațiuni turistice, terenuri de golf și centre de divertisment. Pe lângă acestea, vor fi construite spitale, școli, universități, precum și un port și o cale ferată de mare viteză care să asigure conectivitatea orașului.

Citește și: Preferințele românilor pentru VACANȚA 2024. Bulgaria, Grecia, Italia și Egipt, între destinațile externe alese anul acesta

S-a început construcția unui oraș inteligent în Egipt

Odată cu finalizarea noului aeroport propus, Ras El-Hekma va fi la doar patru ore de zbor de aproximativ 400 de milioane de turiști din întreaga lume și va deveni un punct major de atracție turistică. Orașul va aduce o contribuție anuală de 25 de miliarde de dolari la economia Egiptului, până în 2045, estimează specialiști, pentru că vor fi create 750.000 de locuri de muncă, potrivit Daily Mail.

Proiectul este susținut de fondul suveran ADQ din Abu Dhabi, care l-a desemnat pe dezvoltatorul Modon Holding drept principalul responsabil pentru realizarea metropolei. Jassem Mohamed Bu Ataba Al Zaabi, președintele Modon Holding, a declarat: „Ras El Hekma este destinat să devină o bijuterie regională a coroanei, într-o țară deja renumită pentru atracțiile sale bogate și diverse”.

Ras El-Hekma va reprezenta un model global de dezvoltare urbană și va pune un accent major pe durabilitate, aducând o valoare pe termen lung pentru Egipt. De asemenea, un memorandum de înțelegere a fost semnat cu Accor și Ennismore pentru operarea hotelurilor și stațiunilor din noul oraș.

Destinația care „e mai ieftină decât un weekend la munte”

Egiptul atrage tot mai mulți turiști români în ultima vreme, în această perioadă, iar cei care s-au săturat de frigul iernii și își permit să dea câteva sute de euro au o soluție. Pe un grup de Facebook rezervat turiștilor, un român a vrut să afle cum arată vremea în stațiunile egiptene.

Am încă 10 zile de concediu de anul trecut și nu vreau să le dăruiesc patronului, mai am și ceva bani puși deoparte cu soția, dar cel mai important urâm anotimpul ăsta îngrozitor, urâm frigul specific acestei zone a continentului, cu temperaturi negative. Un amic a fost anul trecut în Egipt, a făcut acolo chiar Revelionul și următoarea săptămână și îmi spunea că se poate face ușor baie în mare. Știe cineva exact care e situația și îmi poate spune?”, e întrebarea postată de el. (Citește AICI mai multe detalii)

Tags: