- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orașele în care primești bani dacă de muți! Autoritățile oferă și un cadou de bun venit de 10.000 $ familiilor care se mută în casă nouă

14 Jun, 19:21 • Adrian Popovici
Tot mai multe mici orașe din SUA oferă bani celor aleg să se mute acolo. pentru mulți americani aceasta reprezintă o soluție la îndemână pentru criza locuințelor.
Orașele în care primești bani dacă de muți! Autoritățile oferă și  un cadou de bun venit de 10.000 $ familiilor care se mută în casă nouă

În presa internațională apar adesea povești despre orașele din Italia care oferă case la prețuri derizorii și chiar bani celor care aleg să se mute acolo. După cum notează Business Insider, o situație similară are loc și în unele orașe din Statele Unite ale Americii. Mulți americani, obosiți de aglomerația și costurile ridicate ale vieții din metropolele de pe coasta de est și de vest, își îndreaptă atenția către locuri mai puțin populate și mai accesibile din interiorul țării. Această mișcare de masă este alimentată nu doar de dorința de a evita agitația urbană și poluarea, ci și de oportunitățile oferite de comunitățile mici și de programele lor inovatoare de stimulare a relocării.

California, de exemplu, a pierdut aproape 350.000 de locuitori între 2021 și 2022, iar acest fenomen nu este izolat doar la nivel statal. În contextul unei economii digitale tot mai integrate, în care mulți lucrători pot efectua sarcinile lor de oriunde, numeroase orașe și comitate din interiorul SUA au început să ofere stimulente financiare generoase pentru a atrage noi rezidenți.

Unul dintre cele mai cunoscute programe este „Tulsa Remote” din Tulsa, Oklahoma, care a captat atenția cu oferte atractive pentru cei care lucrează de la distanță. Ryann Cooke, o tânără din Washington, DC, s-a mutat în Tulsa atrași de suma de 10.000 de dolari oferită de program. Ea și-a exprimat mulțumirea pentru nivelul mai scăzut al costului vieții în Tulsa, care i-a permis să își permită să trăiască independent pentru prima dată.

Cei care se mută în aceste orașe primesc bani
Cei care se mută în aceste orașe primesc bani

Te-ar putea interesa și: Orașul european unde se va percepe taxă de vizitator. Măsura a fost luată pentru a aplana turismul în exces

Ce orașe din SUA oferă bani dacă te muți acolo?

Într-o abordare similară, Columbus, Georgia, oferă 5.000 de dolari celor care se stabilesc acolo și îndeplinesc anumite criterii de venit și rezidență. Programul din comitatul Lincoln, Kansas, merge chiar mai departe, incluzând beneficii precum un abonament la o sală de sport, internet de mare viteză și un coș lunar de ouă proaspete, toate pentru a atrage locuitori noi într-o zonă rurală.

La rândul lor, comitatele Mississippi și Arkansas au adoptat strategii pentru a susține dezvoltarea locală prin oferirea de sume semnificative pentru construcția sau renovarea de case, în schimbul unui angajament pe termen lung de locuire.

Aceste inițiative nu doar că stimulează creșterea demografică și economică în comunitățile lor, dar oferă și o alternativă tentantă pentru cei care își doresc o schimbare de ritm și o viață mai puțin agitată. Astfel, tendința de a migra spre orașe mai mici din Vestul Mijlociu și Sudul SUA nu doar că reflectă o schimbare în preferințele personale, dar și o adaptare la noile realități ale muncii de la distanță.

În concluzie, într-o eră în care tehnologia elimină granițele fizice pentru multe locuri de muncă, aceste inițiative locale oferă nu doar bani, ci și oportunități reale pentru o viață mai bună și mai echilibrată în comunități care își deschid brațele pentru noii veniți.

Citește și: Top 5 destinații din Europa pe care le poți vizita cu 300 de lei pe zi. Orașul inedit din România care se află pe listă

Tags: