- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orașul din România care este pe cale de dispariție. Oamenii au fost nevoiți să plece de acolo

30 Jul, 20:57 • Bugiu ⁠Ana Maria
Care este orașul din România pe cale de dispariție? Mai are doar 8.500 de locuitori.
Orașul din România care este pe cale de dispariție. Oamenii au fost nevoiți să plece de acolo

Un oraş din România mai are doar 8.500 de locuitori. Este vorba despre Oţelu Roşu, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Facultatea din România la care s-a intrat doar cu media 10. S-au anunțat candidații care s-au „batut” pe loc

foto: orașul din România cu 8.500 de locuitori

Orașul mai are doar 8.500 de locuitori

Oțelu Roșu, mândria din perioada comunistă în ceea ce prvește uzinele metalurgice, a ajuns acum o ruină și mai are doar 8.500 de locuitori. Combinatul Siderurgic din oraș, care a funcţionat până în 2012 (când a intrat în faliment(, a fost dărâmat, deoarece terenul a fost vândut.

Oamenii care au lucrat acolo au rămas fără locuri de muncă, deci, fără singura sursă de venit care le asigura traiul şi au fost nevoiți să plece din oraș, respectiv din țară.

Oțelu Roșu era cunoscut drept centru al metalurgiei feroase datorită combinatului. Aici lucrau mii de oameni, dar, după o perioadă bună de timp, lucrurile nu au mai stat deloc așa. Furturile şi jafurile au distrus una dintre cele mai importante surse de trai din zonă, urmând ca platforma industrială din lcoalitate să fie distrusă. Autoritățile au început atunci demolarea acesteia.

Veste bună pentru locuitorii din Oțelu Roșu

O veste bună pentru locuitorii din Oțelu Roșu circulă în localitate. Un om de afaceri a cumpărat o parte a combinatului Siderurgic, urmând să deschidă o linie proprie de producție. Acest proiect va crea până la 700 de locuri de muncă, nu mai puțin de 300 de locuri pentru oamenii din oraș.

În prezent, locuitorii sunt nevoiți să facă naveta chiar și la 100 de kilometri distanță de oraș, pentru a-și asigura traiul în localitate. Este o realitate dureroasă pentru mulți dintre aceștia, însă necesitatea unei mese calde și întreținerii familiei este mai mare și mai puternică decât sacrificiul navetei.

Te-ar putea interesa și: Uniforma obligatorie în școlile din România. Ce prevede proiectul de lege