Pentru mulți români, Bulgaria reprezintă doar stațiunile de la Marea Neagră care adesea au prețuri și condiții mai bune decât cele din România. Cu toate acestea, această are multe destinații interesante pe care datorită internetului, conaționalii noștri abia au început să le descopere. Printre acestea se numără și Pădurea de piatră, o adevărată minune a naturii, notează Bugetul.ro
Pe lângă peisajul unic, românii care merg în Bulgaria au și un alt motiv pentru a vizita Pădurea de piatră. Mai exact, aceasta se află la nici 20 de minute cu mașina de una dintre cele mai populare stațiuni de litoralul bulgăresc: Varna.
Localnicii numesc această minune a naturii Pobiti Kamani, expresie care într-o traducere mai exact reprezintă „Pietre Înfipte”. Cu toate acestea, miile de turiști care au trecut pe aici i-au dat acestui loca și numele de „Pădurea de Piatră” sau „Deșertul pietrificat”. Specialiștii explică faptul că zona este rezultatul unui fenomen geologic bizar, dar spectaculos, care fascinează pe toți cei care ajung să-l viziteze.
Te-ar putea interesa și: Autoritățile din Bulgaria spun că lucrează cu România și Grecia pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să le conecteze
Pădurea de piatră este un loc unic în Bulgaria, atrăgând turiști din cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Este situată la 22 de kilometri de Varna, la 38 de kilometri de Nisipurile de Aur și la 30 de kilometri de stațiunea Constantin și Elena. Aceste distanțe scurte fac din Pădurea de Piatră o destinație ușor accesibilă pentru cei care doresc să își diversifice vacanța cu o excursie în natură.
Cei care vor să viziteze Pădurea de piatră trebuie să vină echipați, date fiind condițiile de mediu. Coloanele de piatră, care au dat numele acestui loc, au dimensiuni impresionante, cu o înălțime cuprinsă între unu și șapte metri și o grosime de la jumătate de metru până la doi metri și jumătate.
Trebuie precizat că această regiune de 13 kilometri pătrați este considerată singura regiune deșertică din Bulgaria. Mai exact, acest lucru se întâmplă deoarece în jurul stâlpilor uriași se formează un nisip fin, deschis la culoare.
Specialiștii care au studiat Pădurea de Piatră nu au o explicație clară asupra modului în care s-au format aceste coloane de piatră, dar iau în calcul mai multe mai multe teorii.
Citește și: Cât te costă o vacanță în Bulgaria în 2024. Suma pe care o plătește o familie pentru 7 zile