Pasca fără aluat cu brânză reprezintă o alegere ideală pentru Paște, deoarece este ușor de făcut și păstrează aceleași arome tradiționale care ne aduc aminte de sărbătorile pascale. Această variantă de pască nu necesită frământare sau coacere a aluatului, iar umplutura de brânză este echilibrată, cremoasă și dulce. Mai mult, această pască se prepară rapid și nu este nevoie de prea multe ingrediente pentru a obține un rezultat delicios.
• 1 kg de brânză cremoasă (tip Philadelphia)
• 1/2 litru de frișcă lichidă, cu peste 35% grăsime, nu dintre cele vegetale
• 1 lingură de făină
• 7 ouă
• 400 de grame de zahăr
Opțional stafide, esența de vanilie sau esență de rom
Citește și: Unde călătoresc românii de Paște. Diaspora revine acasă, iar cei din țară optează pentru destinații europene
Cum se prepară pască fără aluat
Se încălzește cuptorul la 200 de grade, cu căldură sus-jos, fără ventilator.
Într-un bol se amestescă cu mixerul brânza până nu mai are cocoloașe. Se poate adăuga acum esența de vanilie sau esență de rom, zahărul și se bate bine, până acesta este complet topit și integrat. Se pun ouăle unul câte unul se se mixează până ce totul este integrat. Se adaugă lingura de făină și se amestecă din nou. Ulterior se pune și frișca lichidă amestecând bine totul.
Se ia o bucată de hârtie de copt suficient de mare să acopere atât fundul cât și pereții tăvii.
Se coace cam 45 – 50 de minute. Se lasă în cuptor să se răcească bine cu ușa cuptorului întredeschisă. După ce s-a răcit se pune în frigider și se servește a doua zi.
Pasca poate fi servită cu fructe ori o glazură de ciocolată.